Με εξαιρετική επιτυχία η συναυλία της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Σάλτσμπουργκ

Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και λαμβάνοντας τα θετικότερα σχόλια από το απαιτητικό αυστριακό κοινό, η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έδωσε μία πολύ επιτυχημένη συναυλία στην ιστορική αίθουσα Wiener Saal του Σάλτσμπουργκ την Κυριακή 10 Μαρτίου. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση του διεθνούς οργανισμού Association International Stiftung Mozarteum, τελούσε υπό την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Την όλη διοργάνωση είχε αναλάβει το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Mozarteum Hellas, που αποτελεί μέλος του Association International Mozarteum Foundation.

Με ελεύθερη είσοδο για όλους, η μουσική βραδιά περιελάμβανε έργα ελλήνων και ξένων δημιουργών, παλαιότερων και σύγχρονων, όπως φυσικά και έργα του W. A. Mozart, πατρίδα του οποίου είναι το Σάλτσμπουργκ. Οι ακροατές συνεχάρησαν και χειροκρότησαν τη Συμφωνική Ορχήστρα με ενθουσιασμό. Οι υπεύθυνοι του International Mozarteum ζήτησαν τη συνέχιση της πολύ ωραίας και αποδοτικής συνεργασίας.

Ο διεθνής Οργανισμός Stiftung Mozarteum είναι πολύ φειδωλός και απαιτητικός στις προσκλήσεις του, γι΄ αυτό και αποτελεί κορυφαία τιμή και αναγνώριση της ποιότητας της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας η πρόσκλησή του. Επιπλέον, η εμπειρία αυτή αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία για τους αυριανούς μεγάλους μουσικούς και καλλιτέχνες της πατρίδας μας, γι’ αυτό και κατεβλήθη κάθε προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Κατά την παραμονή τους στο Σάλτσμπουργκ, τα παιδιά και οι νέοι επισκέφτηκαν  μουσεία, την οικία του Μότσαρτ και χώρους πολιτισμού. Η συναυλιακή εκδήλωση ήταν ακόμη  μία πολύ καλή ευκαιρία προβολής της πατρίδας μας ως ένας διαρκής χώρος πολιτισμού και δημιουργίας. Ταυτόχρονα φανέρωσε την ιδιαίτερη ποιμαντική ευαισθησία της Εκκλησίας μας για τους νέους ανθρώπους, και μάλιστα για εκείνους που ασχολούνται με την τέχνη. Η Εκκλησία μπορεί και πρέπει να σηκώσει ανάχωμα στην πολιτιστική και πολιτισμική ισοπέδωση της πατρίδας μας.

Την Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διευθύνει η διεθνούς φήμης βιολίστρια κα. Νίνα Πατρικίδου, η οποία δημιούργησε την ορχήστρα και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της με ζήλο και αυταπάρνηση. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Γεωργίου, Κληρικός της Ι. Αρχιεπισκοπής και μέλος της Ορχήστρας ως τσελίστας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται από το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Πρόεδρο του Mozarteum Hellas κα. Ευγενία Βοτανοπούλου και τον Γεν. Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Ιατρού για την πολύτιμη συνεργασία τους.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους νέους της Συμφωνικής μας Ορχήστρας και πολλές ευχές και συγχαρητήρια στους γονείς των!