Η Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα στην Κεφαλονιά

Στο Αργοστόλι βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 30 Αυγούστου 2014 -με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου-  η Παιδική- Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προσκεκλημένη της Xορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του “Ξενία” τα παιδιά ερμήνευσαν έργα παγκοσμίου φήμης συνθετών αλλά και επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, υπό την εξαιρετική διεύθυνση της κας Νίνας Πατρικίδου.

Όσοι βρέθηκαν στο χώρο απήλαυσαν και με το παραπάνω το ακρόαμα υψηλού επιπέδου των παιδιών.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Αρχιμ. Γεράσιμος Φωκάς, Ιερείς της Μητροπόλεως και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου του νησιού.

Μεγάλη ευλογία αποτέλεσε η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου με την χαρακτηριστική επτανησιακή ψαλμωδία και η προσκύνηση του Ιερού λειψάνου του Αγίου.

Κατά την διαμονή τους στο νησί δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη της Ορχήστρας να ξεναγηθούν στο νησί, να επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου, να δροσιστούν στις όμορφες παραλίες του νησιού και να γευτούν τοπικά εδέσματα.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα, στον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Γεράσιμο Φωκά και στον Πρόεδρο της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου κ. Ρωσσέτο Γεράσιμο Λούζη και στα Μέλη αυτής για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχαν όλες τις ημέρες της διαμονής μας στο νησί.

Τα παιδιά συνόδευε στο νησί, εκ μέρους του Γραφείου Νεότητος, ο Πρεσβ. π. Αντώνιος Μπεζαΐτης, συνεργάτης του Γραφείου Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ορχήστρα λειτουργούσε υπό την αιγίδα της ΕΡΤ, όμως, η παύση λειτουργίας του πρώην ραδιοτηλεοπτικού φορέα είχε σαν αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας της.

Η ορχήστρα επαναλειτούργησε χάρη στην ανάληψη της αιγίδας από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά από  επιθυμία του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. κ. Ιερωνύμου Β΄ από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013.

Δείτε και ακούστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συναυλία:

http://www.youtube.com/watch?v=wLa_FNFoT-U

 

 

[fancygallery id=”38″ album=”151″]