Μαθαίνω για την Ορθόδοξη Πίστη

14927_484999954892681_592346422_n

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την παρουσίαση του βιβλίου – κατηχητικού βοηθήματος “Μαθαίνω για την Ορθόδοξη Πίστη”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Θησείου (δίπλα στο σταθμό του μετρό Θησείου. Τηλέφωνο Ναού 210 3464314), την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ.

Σ΄ αυτό μέσα σε 25 κατηχητικές ενότητες, παρουσιάζεται το Σύμβολο της Πίστεως. Με εικόνες από την ζωή της Εκκλησίας και τους Αγίους Της, γίνονται χειροπιαστά τα αντικείμενα κατήχησης. Γραμμένο από τον θεολόγο καθηγητή Ανδρέα Καρίβαλη, περιλαμβάνει στο δεύτερο μέρος του, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, κρυπτόλεξα, αντιστοιχίσεις, ζωγραφική, που προκαλούν την μάθηση, μέσα από ευχάριστες για τα παιδιά επιλογές.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σ΄ έναν ιεράρχη που αναλώνεται στο ιερό έργο της Κατήχησης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο. Για τον τιμώμενο Ιεράρχη, ο οποίος διετέλεσε και γραμματεύς της Συνοδικής επιτροπής Νεότητος, θα μιλήσει στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Την παρουσίαση θα κάνουν ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, εκπρόσωπος της ιστοσελίδας katixitiko.gr, ο πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής Ποιμαντικής και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Δημήτριος Ριζούλης, δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο διευθυντής του οποίου Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, θα προλογίσει την εκδήλωση.

1100.1