Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Φέτος ας γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αλλιώς.
Την ημέρα αυτή, μια ημέρα καθιερωμένη για να μας υπενθυμίζει τον συνεχή αγώνα που πρέπει να δίνουμε για την εξάλειψη της μη ίσης μεταχείρισης των γυναικών, ας μην την αναλώσουμε σε βόλτες ή ερωτικά ποιήματα, ας μην την σπαταλήσουμε μένοντας σε ευχολόγια.
Ας ακούσουμε τη Γυναίκα.
Εκείνη τη Γυναίκα που καλείται να σιωπήσει μπροστά στην άνιση αντιμετώπιση που δέχεται στην οικογένεια και τη δουλειά λόγω του φύλου της και εκείνη τη Γυναίκα που καλείται να ανδροποιηθεί προκειμένου να της αναγνωριστεί η χειραφέτηση και η ανεξαρτησία της.
Αν θέλουμε να τιμήσουμε όντως τις Γυναίκες σήμερα, κυκλοφορώντας στους δρόμους της πόλης μας, ας μην αποστρέψουμε το βλέμμα μας από την άστεγη ή την τοξικομανή που θα συναντήσουμε. Ας την ακούσουμε.
Το θύμα trafficking που εξαναγκάζεται σε εκπόρνευση και η κακοποιημένη σύντροφος είναι λίγα μέτρα μακριά μας και έχουν κουραστεί να ακούν ότι δεν ξέραμε.
Η αποφυλακισμένη γυναίκα που κυκλοφορεί στιγματισμένη αδυνατώντας να βρει δουλειά για να καλύψει τις βιοποριστικές της ανάγκες και η μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της δουλεύοντας όλη την ημέρα και το βράδυ βρίσκει την ψυχική και σωματική δύναμη να παίξει μαζί τους μέχρι να κοιμηθούν, είναι στη γειτονιά μας.
Αν αγαπάμε την Γυναίκα, γιατί όλες αυτές οι γυναίκες είναι μόνες τους;
Ας τις τιμήσουμε αντιμετωπίζοντάς τες όπως θα αντιμετωπίζαμε τις αγαπημένες μας γυναίκες αν ήταν άστεγες, τοξικομανείς, αποφυλακισμένες, κακοποιημένες, θύματα trafficking: Ως αγαπώμενα πρόσωπα, ως εικόνες του Θεού, ως υπάρξεις, των οποίων η αξιοπρέπεια και η ιερότητα δεν έφυγε ποτέ από την λαμπρότητα της ψυχής τους.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Πρωτοβουλία για την πρόληψη της Ενδοοικογενειακής βίας