Κατασκήνωση και για τα παιδιά που διακονούν στο Άγιο Βήμα

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ παρουσία στο  Άγιο Βήμα παιδιών, που βοηθούν τον λειτουργό Ιερέα στην καλή επιτέλεση του ιερού έργου του, αποτελεί σημείο ιδιαίτερης χαράς. Είναι δε ξεχωριστή ευλογία για τις ενορίες μας εκείνες όπου υπάρχει πληθύς παιδιών, τα οποία προθυμοποιούνται να βοηθούν στο Ιερό. Είναι παιδιά πού συνήθως διακρίνονται για την ευσέβεια των, αγαπούν την Εκκλησία, παρακολουθούν ίσως μαθήματα βυζαντινής μουσικής κλπ.

Είναι πολύ σημαντικό να νοιαζόμαστε για τα παιδιά αυτά. Να τα κατευθύνουμε και να τα συμβουλεύουμε. Και φυσικά να τα συγχαίρομε για την απόφασή τους να διακονούν στο Ιερό. Στα πλαίσια αυτά είχαμε τη Γ΄ Κυριακή των Νηστειών την ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Νέο Κόσμο, όπου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μας κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον κατανυκτικό Εσπερινό και ακολούθως μίλησε στα παιδιά μας αυτά στην αίθουσα του Ι. Ναού.

Το διαρκές ενδιαφέρον του Μακαριωτάτου για τα παιδιά πού διακονούν στο  Άγιο Βήμα εκφράζεται τώρα και με τη λειτουργία μιας κατασκηνωτικής περιόδου, στις εγκαταστάσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής μας στον Αυλώνα, αποκλειστικά και μόνο για εκείνα. Είναι μία εβδομάδα, από 3 έως 9 Αυγούστου, με πολύ ενδιαφέρον καθημερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αθλητισμό, εργαστήρια (αγιογραφίας, φωτογραφίας, βυζαντινής μουσικής κ. ά.), λειτουργική ζωή, προσκυνήματα, μουσικές και κινηματογραφικές βραδυές, συζητήσεις κλπ.

Στις κατασκηνωτικές αυτές ημέρες θα προσπαθήσουμε ώστε τα παιδιά να αισθανθούν την Εκκλησία ως τον δικό τους φυσικό  χώρο, που αγωνιά και προσπαθεί για την κατά Θεόν προκοπή τους. Ακόμη, να  βιώσουν την ευθύνη και την ομορφιά της συνεργασίας ως μοναδικά και ανεπανάληπτα πρόσωπα τα οποία θα έχουν υπεύθυνη στάση σε οποιαδήποτε εκκλησιαστική συνοδοιπορία. Κι επίσης να έχουν τη μοναδική ευκαιρία να εκφράσουν τα όνειρα και τους προβληματισμούς τους τόσον προς τον Μακαριώτατο Πνευματικό μας Πατέρα όσο και στα Στελέχη της Εκκλησίας μας.

Τα παιδιά που διακονούν στο Άγιο Βήμα –σημερινοί και αυριανοί πολύτιμοι συνεργάτες στην Εκκλησία μας- αξίζουν την αγάπη μας και την υποστήριξη μας.

  Δήλωση συμμετοχής – ιατρικό δελτίο