«Καλοκαιρινή συντροφιά» για παιδιά 6 – 12 ετών

Με μεγάλη επιτυχία και με πνευματική ωφέλεια ολοκληρώθηκε το πρωτότυπο πρόγραμμα «Καλοκαιρινή συντροφιά στην αγαπημένη μας πόλη», που διοργάνωσε κι εφέτος το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την πατρική ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου,  με σκοπό να προσφέρει στα παιδιά ένα χαρούμενο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών,  από διαφορετικές περιοχές της Αθήνας, σε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης από τις 8.00 το πρωί έως και τις 4.00 το μεσημέρι, στα πλαίσια της ουσιαστικής συμπαράστασης και βοήθειας στη σύγχρονη εργαζόμενη οικογένεια. Φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Αγ. Γεωργίου Ν. Ψυχικού.

Το καλοκαιρινό αυτό πρόγραμμα περιελάμβανε  δημιουργικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, αθλητισμό, λατρευτικές ευκαιρίες, σύντομη κατηχητική συνάντηση, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, μουσική, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, δεκατιανό γεύμα, ελεύθερο παιχνίδι, ζωγραφική, προβολές, διαγωνισμούς, θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος, παρουσίαση της νοηματικής γλώσσας, και πολλές ακόμη εκπλήξεις!

Το πρόγραμμα αυτό είναι μία ακόμη φανέρωση ότι, σε μια πολύ μεγάλη πόλη σαν την Αθήνα, μπορούμε μέσα στην Εκκλησία και χάρις στην Εκκλησία να διασώσουμε την ανθρωπιά και την αγάπη, βιώνοντας την αληθινή κοινότητα και γνήσιες διαπροσωπικές σχέσεις. Αυτά είναι συναισθήματα και εμπειρίες που καλούνται να ζήσουν τα παιδιά στο φετινό πρόγραμμα «Καλοκαιρινή συντροφιά στην αγαπημένη μας πόλη».

Δύο φορές επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Γεωργίου και συνομίλησε με τα παιδιά ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές και τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου.

Θερμές ευγνώμονες ευχαριστίες εκφράζουμε στον Αρχιμανδρίτη π. Μιχαήλ Σταθάκη, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Ν. Ψυχικού, στις εκπαιδευτικούς Φιλίππα Τουμπακάρη και Θέκλα Πεϊόγλου, στους Κατηχητές και Κατηχήτριες, στους συνεργάτες της ενορίας, στους εθελοντές και στις εθελόντριες, στους Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες που παρουσίασαν διάφορα προγράμματα στα παιδιά και στους συνεργάτες του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.