Θεατρική παράσταση: «Η Φάρμα Του Διαδικτύου»

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ – ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (9 Φεβρουαρίου) το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΙ» παρουσίασαν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου τη θεατρική παράσταση: «Η Φάρμα Του Διαδικτύου» στην κατάμεστη Αίθουσα του Συλλόγου «Άγιος Ελευθέριος», πλησίον του Ιερού Ναού Αγ. Ελευθερίου Άρεως επί της οδού Ραγκαβή 49.

Η παράσταση είχε ως στόχο να ενημερώσει τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τα οφέλη του Διαδικτύου. Μέσα από χαρούμενες και διδακτικές ιστορίες, με

πρωταγωνιστές τα αδέλφια Νικόλα και Νίκη, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώνονται με τις θεμελιώδεις αρχές ασφαλούς χρήσης του.

Το κείμενο της παράστασης έχουν επιμεληθεί η κ. ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΣΑΜΑΡΑ και ο κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΡΜΑΣ, ενώ τη σκηνοθεσία η κ. ΣΟΦΙΑ ΤΣΙΝΑΡΗ. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη και Μόνικα Κολοκοτρώνη.

Τα παιδιά των κατηχητικών μας συντροφιών είχαν την ευκαιρία απολαύσουν τη παράσταση και στο τέλος να διαλεχθούν με τους ηθοποιούς και να εκφραστούν για το πως τα ίδια χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, αν γνωρίζουν πως μπορούν να προφυλάσσονται από τις παγίδες του internet, καθώς και σε ποιους απευθυνόμαστε όταν στον υπολογιστή λάβουμε μηνύματα από αγνώστους. Στο τέλος της παράστασης μοιράστηκαν φυλλάδια προς όλους τους γονείς για το grooming («αποπλάνηση» ανηλίκου μέσω διαδικτύου από ενήλικα), καθώς και ένα κέρασμα το οποίο είχε επιμεληθεί ο Ι.Ν. του Αγ. Ελευθερίου Άρεως.

Πολλές ευχαριστίες επιθυμούμε να απευθύνουμε στον Πανοσ. Αρχιμ. π. Βαρνάβα Θεοχάρη, Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Άρεως για την άψογη και ζεστή φιλοξενία του, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου καθώς και τη θεατρική ομάδα «ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΙ» για την αγαστή συνεργασία.

[fancygallery id=”45″ album=”279″]