Εξόρμηση αγάπης στους άστεγους της Αθήνας

Αργά το βράδυ της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του προγράμματος της Ι. Αρχιεπισκοπής μας για τους αστέγους, νέοι και νέες από διάφορες ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία νυχτερινή έξοδο αγάπης προς τους συνανθρώπους μας χωρίς στέγη. Στις ενορίες συγκέντρωσαν κουβέρτες, ενδύματα, είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό, και με τη βοήθεια εθελοντών τα συσκεύασαν σε ξεχωριστά δέματα στο Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας. Με δικά τους μέσα και ένα μικρό φορτηγό εθελοντή τα μετέφεραν στην καρδιά της Αθήνας. Εκεί αψηφώντας τους κινδύνους και το κρύο χάρισαν ζεστά λόγια αγάπης καθώς και τα δέματα που είχαν ετοιμάσει για τους άστεγους αδελφούς μας, σε εκείνους που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Οι ενορίες που συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τους αστέγους είναι οι ακόλουθες: Άγ. Τιμόθεος –  Αγ. Μαύρα Ηλιουπόλεως, Αγ. Σοφία Ν. Ψυχικού, Μεταμόρφωση Σωτήρος Μοσχάτου, Άγ. Δημήτριος Αμπελοκήπων, Αγ. Μαρίνα Ιλισίων,  Άγ. Γεώργιος Παπάγου, Προφ. Ηλίας δήμου Αγ. Παρασκευής, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά των Φιλοπτώχων Ταμείων Φανερωμένης Χολαργού, Aγ. Νικολάου Φιλοπάππου και Άγ. Βασιλείου οδού Μετσόβου.

Επί κεφαλής της εξόρμησης αγάπης ο π. Αλέξιος Γιαννιός, υπεύθυνος των Ενοριακών Κέντρων Αγάπης της Ι. Αρχιεπισκοπής και του προγράμματος στήριξης των αστέγων. Μαζί του ο π. Συμεών Βενετσιάνος, υπεύθυνος του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας, Ιερείς νεότητος και νέοι από ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής.