Για να γίνει η μελέτη των παιδιών μας μια ευχάριστη εμπειρία

Tην Κυριακή 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ενορία της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου η εκδήλωση του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα:
«Μετατρέποντας τη μελέτη των παιδιών μας σε μια ευχάριστη εμπειρία»
Με την εκδήλωση αυτή θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς τόσο για το ρόλο τους στη μελέτη των παιδιών τους όσο και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να μετατρέψουν τη μελέτη σε μια ευχάριστη διαδικασία και κυρίως να γίνει ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ γονέων και ειδικών.
Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία και συζήτηση με τις κα. Ανθή Κοκκώνη, Κοινωνιολόγο – Ειδική παιδαγωγό, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από τον ΕΟΠΠΕΠ και κα. Έλλη Κοκκώνη, Νηπιαγωγό – Ειδική παιδαγωγό.
Η κα. Ανθή Κοκκώνη στην ομιλία της έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καλλιέργεια μιας ουσιαστικής σχέσης και επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών γεγονός που διευκολύνει και τη διαδικασία της μελέτης καθώς και στην καλλιέργεια μιας καλής συνεργασίας μεταξύ οικογένειας και σχολείου.
Τόνισε επίσης τη σημασία της σωστής οριοθέτησης, της σωστής διαχείρισης του χρόνου και την αναγκαιότητα ύπαρξης ελεύθερου χρόνου. Έδωσε πρακτικές παιδαγωγικές συμβουλές στους γονείς, ιδέες και προτάσεις προκειμένου το διάβασμα να γίνει πιο ελκυστικό και άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τα προβλήματα, τις σκέψεις και τις ερωτήσεις τους. Η παρουσίαση της ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για όλους και βρήκε άμεση ανταπόκριση από το κοινό.
Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ευχαριστεί θερμά την κα. Ανθή Κοκκώνη και την κα. Έλλη Κοκκώνη για την αγαστή συνεργασία καθώς και την ενορία της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο του Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Γεώργιο Πολυχρονόπουλο και τον υπεύθυνο ιερέα νεότητας Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Ζήση Κτενίδη με τους συνεργάτες του για την πολύτιμη βοήθειά τους.