Γ΄ Φοιτητική Νεανική Σύναξη Αρχιεπισκοπής Αθηνών

«Θα ‘ρθει ένα απόγευμα ζεστό, θα μπει στον κήπο αυτό!»: Με το θέμα αυτό αναφορικά με τις ανθρώπινες σχέσεις και την ποιοτική αναβάθμισή τους από τους νέους ανθρώπους που είναι κοντά στην Εκκλησία, πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, για τρίτη συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών η Σύναξη φοιτητών και νέων από διάφορες ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ηλικίας 18-28 ετών με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.
Το 2019 η Φοιτητική Νεανική Σύναξη φιλοξενήθηκε στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης (πλησίον της Ιεράς Μονής Φανερωμένης) και το 2020 στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ι. Μητροπόλεως Ρόδου στην περιοχή Σταφυλιά Λίνδου. Φέτος η πρωτότυπη αυτή Φοιτητική Νεανική Σύναξη φιλοξενήθηκε στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ι. Μητροπόλεως Κερκύρας στη Κασσιόπη, από 23 έως 29 Αυγούστου, κατόπιν πατρικής αδείας και ευγενικής παραχώρησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου.
Οι εντυπώσεις των νέων ήταν άριστες και κυρίως πολύ ωφέλιμη η συγκεκριμένη δραστηριότητα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε διαμονή στους χώρους φιλοξενίας, συζητήσεις και κοινές δράσεις, γνωριμία με το νησί και τον τοπικό πολιτισμό, κοινή λατρευτική ζωή, ψυχαγωγία, εξορμήσεις. Την Τρίτη 24 Αυγούστου τη Φοιτητική Σύναξη επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος παρακάθισε στο μεσημεριανό γεύμα μαζί με τους νέους, συνομίλησε μαζί τους και έδωσε ωφέλιμες συμβουλές σε όλους. Επίσης, την ίδια μέρα βρέθηκε κοντά στους νέους και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.
Ξεχωριστή ευλογία για όλους αποτέλεσε η Θ. Λειτουργία την Κυριακή 29 Αυγούστου στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος και η προσκύνηση του σκηνώματός του Αγίου Σπυρίδωνος και της Αγ. Θεοδώρας στον Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας.
Tην ευθύνη του προγράμματος είχε ο π. Ιωσήφ Κουτσούρης με συνεργάτη τον π. Δημήτριο Παλιούρα. Όπως και πέρυσι, τηρήθηκαν αυστηρά και με αίσθημα ευθύνης όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα τόσο από τους υπεύθυνους του προγράμματος όσο και από τους νέους που συμμετείχαν.
Πολλές ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, στον π. Γεώργιο Μπογδάνο, στον π. Θωμά Κασταμονίτη από την Ι.Μ. Κερκύρας και στον π. Χερουβείμ Τσίνογλου, κληρικό από τον Ι.Μ. Εδέσσης, ο οποίος ταξίδεψε από τα Γιαννιτσά, για να αναλάβει ομάδα συζήτησης.