Ανθρωπιστική βοήθεια ενοριών μας σε συνεργασία με Σχολεία

Με την χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης Φιλοθέης, συγκέντρωσαν από τον ευσεβή λαό του ποιμνίου τους σχολικά είδη και γάλατα διαρκείας για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων αναγκών των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων και Δημητριάδος & Αλμυρού. Η πρώτη αποστολή αναχώρησε από τον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης με γάλατα διαρκείας και είχε ως προορισμό την Μητρόπολη Δημητριάδος. Η δεύτερη, από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού με εικοσαμελή συνοδεία εκπροσωπώντας τη Νεανική Εστία του Ναού με επικεφαλής τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Χριστοδούλου, γραμματέα και συντονιστή Νεότητος της ΙΗ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας.

Η δράση συλλογής των σχολικών ειδών, πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού και μαθητών του 1ου ΓΕΛ Νέου Ψυχικού, στα πλαίσια συμμετοχής του Σχολείου στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Βιωματικής και Κοινωνικής Ενσυναίσθησης. Να αναφερθεί ότι στη δράση αυτή, με προτροπή της Ε.Ν.Ε Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού, συμμετείχαν αρκετά Σχολεία της περιοχής του Δήμου Φιλοθέης/Ψυχικού.

Η αποστολή της Καρδίτσας πέρασε από τις πληγείσες περιοχές και παρέδωσε στον καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας τα δέματα. Συνεργός μας δυστυχώς η κακή είδηση της παράτασης των κλειστών Σχολείων καθότι με αυτόν τον τρόπο θα προλάβουν όσα παιδιά έχασαν τις περιουσίες τους να λάβουν από μία όμορφη τσάντα γεμάτη με όλη την απαραίτητη γραφική ύλη που χρειάζονται για τη σχολική περίοδο ελαφρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στενοχώρια και τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ευχόμαστε να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα και να επανέλθουν οι άνθρωποι στην φυσιολογική τους καθημερινότητα με ψυχική και σωματική υγεία.