Αναζητώντας τους άγνωστους ήρωες…

Αναζητώντας τους άγνωστους ήρωες…
Μελετώντας και πάλι τη γνωστή-άγνωστη προσφορά της Εκκλησίας στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού

Αυτό είναι το θέμα της διαδικτυακής εκπομπής «Πέρασμα», που επιμελείται το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Προσκεκλημένος της εκπομπής ο Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας κ. Δημήτριος Κανελλόπουλος.

Στην εκπομπή προβάλλεται επίσης ένα τιμητικό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα και στην Ιστορία», μια αναφορά στη σημαντικότερη σελίδα της νεότερης Ιστορίας του ελληνικού έθνους. Η δράση και η ζωή των αγωνιστών του 1821 ζωντανεύει μέσα από αφήγηση και εικόνες σε μια εκλεκτή συνεργασία της κας Κωνσταντίνας Ζηκούλη – Τακοπούλου και του κ. Φίλιππου Τακόπουλου, Εκπαιδευτικών.
Ταξιδεύουμε στην ένδοξη Ελλάδα μας και γνωρίζουμε τη Δόμνα Βισβίζη στη Θράκη, τον Εμμανουήλ Παππά στην Μακεδονία, τη Δέσπω Τζαβέλλα στην Ήπειρο, τον Αθανάσιο Διάκο στη Ρούμελη, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στον Μοριά, τον Κωνσταντίνο Κανάρη στα Νησιά και άλλους αληθινούς ήρωες.

Ας τιμήσουμε την προσφορά και τη θυσία των ηρώων μας και ας θυμόμαστε ότι έχυσαν το αίμα τους για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Η εκπομπή μεταδίδεται τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, παραμονές της εθνικής μας εορτής, στις 9.00 μ.μ.

Σας περιμένουμε…

Link εκπομπής :

https://www.youtube.com/watch?v=kqmWorzrySU