Αναζητώντας τα μυστικά της καλής επικοινωνίας στην οικογένεια

Tην Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκαν από το Ίδρυμα Νεότητας & Οικογένειας και σε συνεργασία με την ενορία των Αγ. Αναργύρων Ηλιουπόλεως δύο βιωματικά εργαστήρια με θέμα: «Αναζητώντας τα μυστικά της καλής επικοινωνίας».
Τα εργαστήρια, στα οποία συμμετείχαν περίπου 40 άτομα συνολικά, συντόνισαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχοκοινωνικής Αγωγής & Στήριξης του Ιδρύματος Νεότητας & Οικογένειας Ι.Α.Α. και η κα. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος – Στέλεχος Πρόληψης του Ιδρύματος Νεότητας & Οικογένειας.
Μέσω των βιωματικών αυτών συναντήσεων δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ξεκαθαρίσουν βασικές έννοιες όπως επικοινωνία και ενεργητική ακρόαση, να συζητήσουν για το θεμελιώδη ρόλο της επικοινωνίας στην ανθρώπινη ζωή, για τα εμπόδια της διαπροσωπικής επικοινωνίας αλλά και τους τρόπους που αυτή μπορεί να καταστεί λειτουργική. Οι συναντήσεις αυτές αποτέλεσαν μια ωραία ευκαιρία γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού για όλους πάνω σε ένα θέμα ζωτικής σημασίας για τη ζωή κάθε ανθρώπου.
Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ευχαριστεί θερμά την ενορία των Αγ. Αναργύρων Ηλιουπόλεως για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο του Ναού Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. Ευθύμιο Κερμελή και τον υπεύθυνο Ιερέα νεότητας Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωσήφ Κουτσούρη και τους συνεργάτες του.