Αγρυπνία για μαθητές και φοιτητές στην Ι. Αρχιεπισκοπή μας

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατανύξεως και με τη συμμετοχή πολλών νέων και των γονέων τους τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία, με την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Παρασκευή 24 Μαΐου στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα.

Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και νέοι που ετοιμάζονται να διαγωνισθούν στις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις.

Προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και συλλειτούργησαν ο π. Πολύκαρπος Κάστιζας, ο π. Ευάγγελος Μαρκαντώνης, ο π. Γεώργιος Γανωτής, ο. Αντώνιος Μπεζαϊτης, ο π. Δημήτριος Παλιούρας, ο π. Συμεών Βενετσιάνος και ο Διάκονος π. Σωτήριος Κουτσούρης, ενώ συμπροσευχήθηκαν ο π. Νικόλαος Σιάτος και ο π. Βασίλειος Τσιάτης.

Τους ύμνους του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας έψαλε με τρόπο υποδειγματικό, που συνήγειρε όλους σε κατανυκτική προσευχή, χορός νέων από τη βυζαντινή χορωδία «Ενήχημα» και παιδιά από την ενορία Αγίου Γερασίμου Ιλισίων.

Επίκαιρα και ωφέλιμα μίλησε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος π. Βαρνάβας, ο οποίος μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Στο τέλος της βραδυνής λατρευτικής συνάξεως οι εκκλησιαζόμενοι προσκύνησαν τεμάχια ιερών λειψάνων των Αγίων Οσιάθλων Πατέρων και Ιερομαρτύρων της Μονής του Αγίου Σάββα και του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού. Σε όλους διενεμείθησαν μικρή εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού και μικρή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς επίσης και μικρό κέρασμα από τους Συνεργάτες του ιδρύματος Νεότητος.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται και στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην ευθύνη της οποίας ανήκει η λειτουργία του Αρχοντικού της Αγίας Φιλοθέης.