Τρεις πρωτότυπες σχολές στον Ι. Ναό Αναλήψεως στο Ν. Κόσμο

ank2Με το νέο Εκκλησιαστικό Έτος 2015-2016 ιδρύονται τρεις πρωτότυπες σχολές στον Ι.Ν. Αναλήψεως Κυρίου (Λαγουμιτζή & Ντελακρουά, Αθήνα – Νέος Κόσμος). Σε συνεργασία με το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και αφορούν μεγάλους και μικρούς, άτομα κάθε ηλικίας.

1ον :      Σχολή Βυζαντινής Μουσικής με σκοπός και στόχος την ανάδειξη νέων Ιεροψαλτών και την δημιουργία Βυζαντινών Χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών.

Επίσης, το ενδιαφέρον της Σχολής εστιάζεται:

Στη διατήρηση, διάσωση και διάδοση της Βυζαντινής μουσικής με σύγχρονο τρόπο

την καλλιέργεια του πατροπαράδοτου Εκκλησιαστικού ήθους

και της αγάπης των σπουδαστών προς την Εκκλησιαστική μουσική.

Πληροφορίες τηλ. 6972449324 Αθανασίου Ιωάννης

Εγγραφές  από 23 Σεπτεμβρίου 2015 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015

 

ank12ον : ​Η Ενορία εκφράζεται δημιουργικά με το εργαστήρι σεναρίου – σκηνοθεσία – ηχοληψία – μοντάζ – Animation – Stopmotion – κινηματογράφου & δημιουργική γραφή.  Ο βασικός στόχος του εργαστηρίου, πέρα από το δημιουργικό παιχνίδι, είναι η ολοκλήρωση μικρών βίντεο με ιστοριούλες, που θα προβληθούν αργότερα σε κάποια γιορτή ή αν ολοκληρωθεί μια συλλογική ταινία, η συμμετοχή της σε φεστιβάλ ταινιών.  Πληροφορίες τηλ.  6937800212  Ηλίας Φλωράκης

Εγγραφές  από 23 Σεπτεμβρίου 2015 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015

 

3ον : Ενοριακό χορευτικό εργαστήριο.  
Στο εργαστήριο μας διδάσκονται Ελληνικοί Παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί. Απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση, και μέσα από την πολύπλευρη δυναμική της (τραγούδια, ρυθμοί, χοροί, έθιμα) και την επικοινωνιακή υφή του παραδοσιακού χορού να εκφρασθούν, να επικοινωνήσουν με τους συγχορευτές τους, να κερδίσουν τα οφέλη από μια ήπια μορφή εκγύμνασης.

ank3Οι παραδοσιακοί ρυθμοί, τα παραδοσιακά τραγούδια, τα κινητικά σχήματα των ελληνικών χορών προσφέρουν έντονες συγκινήσεις ομαδικότητας, χαράς,  κεφιού και ευεξίας.

Πληροφορίες τηλ. 6945385988 Ιωάννης Βλάμης

Εγγραφές – Έναρξη 30 Σεπτεμβρίου 2015  08:00 μ.μ. στον Ι. Ν. Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου

 

analipsisn.kosmou