Τρίτη 12 Μαρτίου η τελευταία διαδικτυακή συνάντηση «Η Ορθόδοξη θεολογία συνομιλεί με τα ερωτήματα της καθημερινότητας»

Ολοκληρώνεται την Τρίτη 12 Μαρτίου το «Ελεύθερο Βήμα Προβληματισμού και Διαλόγου» που διοργάνωσε διαδικτυακά το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Πρόκειται ένα κύκλο θεμάτων, που βρίσκονται στο κέντρο της καθημερινής μας ζωής και αποτελούν αφορμές για τις περαιτέρω αναζητήσεις μας. Σκοπός του, να είναι το «Βήμα» αυτό όσο πιο κοντά γίνεται στους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου και να απαντά, με τρόπο άμεσο και πρακτικό, στα ερωτήματα και τις αναζητήσεις του. Δεν αποτελεί στόχευση μας μία ενδιαφέρουσα μεν αλλά θεωρητική προσέγγιση θεολογικών ζητημάτων, αλλά πραγματικά ο συγκεκριμένος τρόπος που η διδασκαλία της Εκκλησίας μας καλείται να συντρέξει την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει ο σημερινός πολίτης του κόσμου.
Οι συναντήσεις ήταν διαδικτυακές, κάθε Τρίτη απόγευμα 7.30 μ.μ. έως 9.15 μ.μ., από τις 30 Ιανουαρίου έως και τις 12 Μαρτίου.
Στην τελευταία συνάντηση ο κ. Αθανάσιος Ν. Παπαθανασίου, Αν. Καθηγητής Ιεραποστολικής, Διαπολιτισμικής Χριστιανικής Μαρτυρίας και Διαλόγου στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, θα εισηγηθεί το θέμα «Αναζητώντας νόημα ζωής. Τι σημαίνει άραγε ευτυχία; Γιατί δεν βλέπω ευτυχισμένους ανθρώπους γύρω μου; Είναι ο σκοπός του βίου μας;». Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της συνάντησης είναι :

https://us02web.zoom.us/j/83368235177?pwd=eE40M3pBQWFiZk1NS3N3OUFXNm5sZz09