Συναυλία της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας στο Χολαργό

149ee80bc14123589c47db7df7828f61_lΣτα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου & ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί Συναυλία της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας, που λειτουργεί
υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ιδρύτρια-Μαέστρος, Νίνα Πατρικίδου.

Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού,
Περικλέους 55, Χολαργός

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα είναι μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-18 ετών -χωρίς την σύμπραξη των δασκάλων τους ή επαγγελματιών- και οι  περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ. Διαθέτει υπερ-εικοσαετή δραστηριότητα και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και λειτουργεί ουσιαστικά ως μουσική ακαδημία της πατρίδας  μας. Μαέστρος και «ψυχή» της Ορχήστρας είναι η διεθνούς φήμης βιολονίστρια κα. Νίνα Πατρικίδου, η οποία δημιούργησε την Ορχήστρα αυτή και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες  της με ζήλο και αυταπάρνηση. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένως σχεδόν στο σύνολο των συναυλιακών χώρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, σε Πνευματικά Κέντρα και θέατρα διαφόρων πόλεων της Ελλάδος καθώς και στο εξωτερικό (προσφάτως στη Βιέννη).

Με δεδομένο ότι η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα είναι μη κερδοσκοπική και η προσφορά όλων σ΄ αυτήν ανιδιοτελής, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με χαρά έδωσε την αιγίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής στη συγκεκριμένη προσπάθεια, που κύριο στόχο έχει τη διατήρηση του πολιτισμού  μας και την ενασχόληση πολλών νέων σε μια ιδιαιτέρως ποιοτική δραστηριότητα. Η Ι. Αρχιεπισκοπή διαθέτει πλέον μια διεθνούς επιπέδου συμφωνική Ορχήστρα, η οποία μπορεί να  καλύπτει καλλιτεχνικά σημαντικά γεγονότα της Εκκλησίας. Επιπλέον η προσπάθεια αυτής φανερώνει ότι η Εκκλησία μπορεί και πρέπει να σηκώσει ανάχωμα στην πολιτιστική και πολιτισμική ισοπέδωση της πατρίδας μας. Μέλος της έχει τη δυνατότητα να γίνει κάθε παιδί που ασχολείται με την κλασσική μουσική ανεξάρτητα του τόπου διαμονής του, εφόσον βέβαια δύναται να συμμετέχει στις πρόβες. Οι πρόβες της πραγματοποιούνται  στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην περιοχή του Κεραμεικού.

pnso-jpg1