Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης “Αλέκος Κλαμαρής”

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Ενοριακή Νεανική Εστία (Ε.Ν.Ε)
Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων

 

To Σάββατο 17 Ιουνίου στις 16:00 στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κ.Π. (Πλατεία Αγ.Νικολάου 7), πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση, αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης προς τιμήν του Αλέξιου (Αλέκου) Κλαμαρή.

 

Ο Αλέκος Κλαμαρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στο 20o Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών στα Κ. Πατήσια και στην συνέχεια στη Σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου το 1984 έλαβε το Πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Αμέσως μετά τη στρατιωτική θητεία του το 1987, και μέχρι το 1998, εργάσθηκε σε διάφορες ιδιωτικές εταιρίες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής καθώς και σε ιδιωτικά γραφεία Μελετών. Από το 1998 μέχρι το 2002 εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής (ΠΕ19) στην Μέση Εκπαίδευση, ενώ τα τελευταία χρόνια δίδασκε Πληροφορική, Προγραμματισμό καθώς και άλλα συναφή  πανεπιστημιακά Μαθήματα σε κεντρικό Εκπαιδευτήριο της Αθήνας, όπως επίσης και σε ιδιωτικές σχολές. Υπήρξε μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς επίσης και ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού-σκακιστικού συλλόγου «Α.Ε.Κ. Άβαξ και Πεσσοί» της Χαλκίδας.

Από νωρίς όμως και πριν γίνει μέλος στα παραπάνω, είχε ξεκινήσει δυναμικά βοηθώντας στην δημιουργία και την προπονητική υποστήριξη του σωματείου επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Κάτω Πατησίων. Για πάνω από 30 χρόνια προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του ως ερασιτέχνης προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Πνευματικό Νεανικό Κέντρο του Ι.  Ναού Αγίου Νικολάου, στην γειτονιά του, τα Κάτω Πατήσια. Για όλο αυτό το διάστημα υπηρέτησε με σεβασμό και με σθένος το άθλημα και τον άνθρωπο. Χάριν σε εκείνον εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι έμαθαν τα βασικά στοιχεία του αθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την τεχνική υποστήριξη των αθλητών, ενθάρρυνε όλους να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πανεπιστημιακή μόρφωση καθώς επίσης να φροντίζουν να είναι και άνθρωποι με συνείδηση και αγάπη  προς τον συνάνθρωπό τους.

Από την πρώτη στιγμή που ασθένησε αιφνιδίως το 2008 δεν απέκρυψε την κρισιμότητα της κατάστασής του, ενώ δεν ελάττωσε την χαρακτηριστική εργατικότητά του. Έχασε την μάχη με τον καρκίνο στο νοσοκομείο μετά από πολυήμερη νοσηλεία, έχοντας όμως επιδείξει απίστευτη μαχητικότητα, απαράμιλλο ήθος και αξιοπρέπεια καθ’ όλη την διάρκεια της δραματικής περιπέτειάς του. Μόλις είχε συμπληρώσει το 48ο έτος της ηλικίας του…

To Σαβ 17 Ιουνίου στις 16:00 στην οδό Πλατεία Αγ.Νικολάου 7, στα Κάτω Πατήσια πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση, αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με ελεύθερη συμμετοχή. Οι νεότεροι, που δεν τον γνώρισαν, αλλά και όλοι όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να τον ζήσουν προσωπικά, τίμησαν με την συμμετοχή τους την προσφορά αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου.

Στο τέλος των αγώνων διανεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα, ενώ προβλήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες από αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην διάρκεια της όμορφης αυτής εκδήλωσης συναντήθηκαν και αγωνίστηκαν άνθρωποι από τρεις διαφορετικές γενιές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους, για την προσφορά, την προσωπικότητα και το έργο του Αλέκου Κλαμαρή, ο π. Νικόλαος Δουληγέρης (Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητας του Ι. Ναού) και οι άνθρωποι που συνεχίζουν το έργο του Αλέκου με την προσφορά τους, υπηρετώντας τις ίδιες αξίες, ο πρώην Διεθνής Αθλητής και νυν προπονητής Σπύρος Μαργέλλος και ο εθελοντής Δημήτριος Προβελέγγειος, που ήταν και προσωπικοί φίλοι με το τιμώμενο πρόσωπο.

Υ.Σ: Ευχαριστούμε τον Αλέκο Κλαμαρή για όσα μας προσέφερε. Η ζωή και το έργο του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους, νεώτερους και μεγαλύτερους !!!