Προετοιμάζοντας τη νέα κατηχητική χρονιά…. στον Ι.Ν. Αγ. Στυλιανού Γκύζη

Πριν την έναρξη της νέας Κατηχητικής Χρονιάς 2016-2017 και ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και έμπρακτης αγάπης προς το πρόσωπο των Κατηχητών και Κατηχητριών του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη και της διακονίας τους, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στις Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016. Στην εκδρομή συμμετείχαν επίσης οι οικογένειες των Κατηχητών και αγόρια Λυκείου.

Φτάνοντας ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία που τελέστηκε από τον υπεύθυνο Ιερέα Νεότητος της Ενορίας μας, πρεσβ. Αντώνιο Μπεζαΐτη στον Ιερό Ναό της Κατασκήνωσης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και της διανομής του αντιδώρου, παρατέθηκε πρωινό για όλους στην τραπεζαρία.

Ξεχωριστή χαρά αποτέλεσε για όλους η παρουσία του Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογενείας Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνου, εκπροσώπου του Μακαριωτάτου, ο οποίος δεν παρέλειψε να δώσει συμβουλές και νουθεσίες για το έργο της Κατήχησης και να επισημάνει τις νέες σύγχρονες προκλήσεις στις μεταβαλλόμενες συνθήκες τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Έκλεισε με το θέμα της ενότητας το οποίο πρέπει να μας διακρίνει όλους, καλώντας τα νέα παιδιά να βιώσουν στην πορεία της ζωής τους την αλήθεια του Ευαγγελίου του Σωτήρα μας και Λυτρωτή Ιησού Χριστού.

Δεν θα μπορούσε όμως να λείψει η ποδοσφαιρική αναμέτρηση των μεγαλυτέρων παιδιών του Λυκείου που ακολούθησε όπως και η ανάλογη των μικρότερων στα γήπεδα της κατασκήνωσης. Ενδιαφέρον γρήγορα όμως απέκτησε και το παιχνίδι στα τραπέζια του πινκ-πονκ και air hockey.

Φυσικά λίγοι ήταν εκείνοι που δεν δροσίστηκαν στις πισίνες… Οι βουτιές και το κολύμπι ξεκίνησαν μέχρι την ώρα του μεσημεριανού γεύματος. Αμέσως μετά το παιχνίδι συνεχίστηκε για τα παιδιά ενώ οι Κατηχητές με τον π. Αντώνιο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τον προγραμματισμό της Νέας Κατηχητικής Χρονιάς.

Λίγο πριν τις έξι το απόγευμα και μετά από το απογευματινό μας μπάνιο στην πισίνα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, πολύτιμους Συνεργάτες του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη στον ευαίσθητο Τομέα της Νεότητος και ευχόμαστε μια καρποφόρα Κατηχητική Χρονιά και καλή δύναμη σε όλους!

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού.

[fancygallery id=”13″ album=”337″]