Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο των μελλόνυμφων και νέων ζευγαριών

Tην Τετάρτη 8 Μαρτίου ολοκληρώθηκε το σεμινάριο των μελλόνυμφων
και νέων ζευγαριών με θέμα: «… Και θα ζήσουν αυτοί καλά…» που
διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεποσκοπής
Αθηνών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης zoom. Στο σεμινάριο συμμετείχαν νεόνυμφα και μελλόνυμφα ζευγάρια τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Με το πρόγραμμα αυτό θέλαμε να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια, να συζητήσουμε μαζί τους θέματα που αφορούν στο γάμο και στη συζυγία, να επικοινωνήσουμε και μέσω του γόνιμου διαλόγου να προβληματιστούμε.

Μέσω των συναντήσεων αυτών δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για την έννοια του Μυστηρίου του Γάμου, για την ταυτότητα που δημιουργεί το νέο ζευγάρι αλλά και τους παράγοντες που μπαίνουν ανάμεσα του, για τα κριτήρια επιλογής συντρόφου, τις προσδοκίες, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις.

Συζητήθηκαν ακόμα θέματα επικοινωνίας, τεχνικές και εμπόδια, η σημασία της αυτοεκτίμησης στη διαμόρφωση μιας υγιούς σχέσης, η έννοια της συνέξαρτησης καθώς και οι οδοδείκτες της κοινής πορείας.

Ιδιαίτερη χαρά μας δίνει το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες βρήκαν ωφέλιμο το συγκεκριμένο σεμινάριο, καθώς, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να μοιραστούν εμπειρίες και να αλληλεπιδράσουν με άλλα ζευγάρια, να εμβαθύνουν σε διάφορα θέματα, να σκεφτούν και να αναζητήσουν απαντήσεις.

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ευχαριστεί θερμά τον π. Νικόλαο Δούμα, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου – Θεολόγο και την κα. Μαρία – Ολυμπία Ποντίκη – Σύμβουλο ψυχικής υγείας – Νομικό – Σύμβουλο γάμου και οικογένειας για την αγαστή συνεργασία καθώς και όλους τους συμμετέχοντες και τους εύχεται κάθε καλό και ευλογία στο νέο τους ξεκίνημα.