Μεγάλη συναυλία του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης

Παρουσία του Mακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 5ης Μαρτίου φιλανθρωπική συναυλία του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης στο Θέατρο «Παλλάς».

Η συναυλία – αφιέρωμα στην χορωδιακή μουσική με τον γενικό τίτλο «τραγουδάμε μαζί» οργανώθηκε από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Αρχιεπισκοπής για τους ευαγείς σκοπούς του, ενώ την συνδιοργάνωση είχε το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής και το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της συναυλίας, ενώ συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς των παιδιών.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όσους κοπίασαν για την αποψινή εκδήλωση και συνεχάρη μαθητές, καθηγητές, γονείς, αλλά και όσους συμπαραστέκονται σε αυτά τα πνευματικά έργα. Ευχήθηκε, επίσης, δύναμη και ευλογία του Θεού για να συνεχίσουν το έργο τους, ενώ προσέφερε για το σχολείο μία εικόνα του Κυρίου.

 

To Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης είναι ένα δημόσιο σχολείο, στεγάζεται σε κτήριο ειδικά κατασκευασμένο από τον ΟΣΚ και ανήκει στην περιφερειακή διεύθυνση της Ανατολικής Αττικής. Ιδρύθηκε το 1988 και ήταν το πρώτο από τα 45 μουσικά σχολεία που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα. Σκοπός του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης, με βάση τον ιδρυτικό του νόμο 3345/2.9.1988 άρθρο 1, είναι:

«Η προετοιμασία και η κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, αν τελικά επιλέξουν άλλο τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής έκφρασης.»