Καλοκαίρι σημαίνει κατασκήνωση! Αυλώνας 2015…

DSCN0122Η λειτουργία της Κατασκήνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας  -διά των τιμίων ευχών και της εμπνευσμένης πνευματικής καθοδηγήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου- τα τελευταία δύο χρόνια (καλοκαίρι 2013 – καλοκαίρι 2014)  κατέδειξε τη μεγάλη αλήθεια ότι τα οφέλη από την εκκλησιαστική Κατασκήνωση είναι πολλά και ουσιαστικά. Η πνευματική προσφορά της στα παιδιά μας είναι πολύ σημαντική για όλη τη ζωή τους, αφού τα εφόδια που λαμβάνουν, η κοινωνικοποίηση, η ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών, οι αλησμόνητες στιγμές που βιώνουν χάρις στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα και η συμμετοχή τους στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μένουν ανεξίτηλες στην καρδιά τους.

Έχει ειπωθεί -και σωστά κατά τη γνώμη μας- ότι τα οφέλη που λαμβάνουν τα παιδιά στην Κατασκήνωση είναι συνήθως πολύ περισσότερα από τα οφέλη που λαμβάνουν τα παιδιά σε όλη την κατηχητική χρονιά! Και τούτο διότι η κατασκήνωση δίνει τη δυνατότητα να βιωθούν εμπειρικά οι αλήθειες της χριστιανικής πίστεως, ενώ παράλληλα τα παιδιά προετοιμάζονται για να ενταχθούν στην κοινωνία, χωρίς να θεωρούν περιττή την πνευματική τους καλλιέργεια.

3Σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους, που λειτούργησαν μέχρι σήμερα, καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε το ημερήσιο πρόγραμμα όχι μόνο να βοηθήσει ουσιαστικά στην καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των διακοπών, αλλά και να συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση ενός υπεύθυνου προσωπικού προγράμματος για όλο τον χρόνο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, λατρευτικές ευκαιρίες, επαφή με το ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, γνωριμία των παιδιών με τις αλήθειες της πίστης μας, πολιτιστικά δρώμενα, αθλητικές δραστηριότητες, διατροφολόγιο κατάλληλο για τις ηλικίες των παιδιών, πολλαπλές ευκαιρίες στα παιδιά για κοινωνικοποίηση, δημιουργία, διάλογο, ανάπτυξη της προσωπικότητας, δημιουργία άρρηκτων δεσμών φιλίας μεταξύ των παιδιών αλλά και των Στελεχών. Είναι γεγονός ότι η Κατασκήνωση συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επίτευξη ενότητας στον εκκλησιαστικό χώρο, και μάλιστα στον γεωγραφικά αχανή χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην ιστοσελίδα μας και συγκεκριμένα στην ενότητα ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ, μπορείτε να βρείτε πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους του 2013 και του 2014.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους έχουμε ήδη  ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τις κατασκηνώσεις περιόδους του 2015! Σημειώνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το Σεμινάριο Επιμόρφωσης για Στελέχη της κατασκήνωσης με θέματα παιδαγωγικά, θεολογικά, ψυχολογίας της παιδικής και εφηβικής ηλικίας κ.ά. Και τούτο διότι είναι αναγκαία και επιτακτική η ανάγκη σοβαρής επιμόρφωσης των Στελεχών μας, που είναι νέοι και νέες, φοιτητές και νέοι επιστήμονες, οι οποίοι εθελοντικά και με διάθεση ψυχής και αυταπάρνηση διακονούν το πολύ σπουδαίο αυτό έργο.

Με τη χάρη του Θεού και με τις πατρικές ευλογίες Μακαριωτάτου Πατρός μας, ξεκινούμε τη διοργάνωση τεσσάρων κατασκηνωτικών περιόδων, που θα πραγματοποιηθούν φέτος ως εξής:

  • 1η περίοδος Τετάρτη 24 Ιουνίου – Κυριακή 5 Ιουλίου Αγόρια Δημοτικού
  • 2η περίοδος Κυριακή 5 Ιουλίου – Παρασκευή 17  Ιουλίου Κορίτσια Δημοτικού
  • 3η περίοδος Παρασκευή 17 Ιουλίου – Τετάρτη 29 Ιουλίου Αγόρια Γυμνασίου -Λυκείου
  • 4η περίοδος Δευτέρα 10 Αυγούστου – Σάββατο 22 Αυγούστου Κορίτσια Γυμνασίου -Λυκείου

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΓια ακόμη περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (τηλ. 2130184437 – 2130184436).

Μπορείτε να κατεβάσετε  τη δήλωση συμμετοχής και την ιατρική βεβαίωση που πρέπει απαραιτήτως να συμπληρώσουν τα παιδιά και οι νέοι για να λάβουν μέρος στην ανάλογη κατασκηνωτική περίοδο.

Δήλωση συμμετοχής – ιατρικό δελτίο