“Καλοκαίρι με Χριστό στην πόλη”

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Καλοκαίρι με Χριστό στην πόλη” του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού. Το πρόγραμμα με μια ιδιαίτερη τροποποίηση φέτος λειτούργησε και αξιοποίησε τον Ιερό Ναό δίδοντας περισσότερη έμφαση στους ανοιχτούς χώρους.

Τα παιδιά με τη βοήθεια των στελεχών, της υπευθύνου του προγράμματος κ. Μαρίας Καλύβα και τη γενική εποπτεία του προέδρου της Νεανικής Εστίας π. Γεωργίου Χριστοδούλου, χωρισμένα σε μικρές ομάδες, έζησαν για λίγες ημέρες μοναδικές και αξέχαστες στιγμές.

Το φετινό σύνθημα ήταν το τραγούδι του Γιάννη Κότσιρα “Έχει ο Θεός” και στόχος του προγράμματος ήταν να καλλιεργηθεί η πίστη, η αισιοδοξία, η ελπίδα, η ενσυναίσθηση, το ήθος, οι αρχές και οι αξίες. Ενδεικτικά το πρόγραμμα περιελάμβανε εκκλησιασμό, προσευχή, έπαρση σημαίας, δημιουργικά παιγνίδια δεξιοτήτων και αντιληπτικότητας, εκμάθηση νοηματικής γλώσσας με τραγούδι, ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και πολλή μουσική.

Η τελευταία ημέρα επιφύλαξε και μια έκπληξη καθώς ο μουσικοχορευτικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε παρουσία δύο καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων και φίλων της ενορίας, του Νίκου Βουρλιώτη και της Γρηγορίας Αυγερινοπούλου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας προσφέρθηκε δείπνο προς τιμήν των στελεχών του προγράμματος σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη τους συνεισφορά στον ψυχικό πλούτο των παιδιών.