Ημερίδα για τα στελέχη του Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο

Με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως Ερμουπόλεως Επιμορφωτική Ημερίδα για τα στελέχη του Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο, με Εισηγητή στην πρωινή Συνεδρίαση τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνο, Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Tο χθες και το σήμερα του Κατηχητικού έργου – Αναζητώντας σύγχρονους τρόπους επανασύνδεσης των νέων με την Εκκλησιαστική Κοινότητα».

Στην απογευματινή Συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄ και ο Γενικός Διευθυντής Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, ο Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Εκπαιδευτικός- Διευθυντής της Διεύθυνσης Γάμου και Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας, ανέπτυξε το θέμα: «Διαφυλική Αγωγή-Προετοιμασία των νέων για το ιερό Μυστήριο του Γάμου».

Την Ημερίδα παρακολούθησαν Κληρικοί και Λαϊκοί στελέχη και συνεργάτες των Κατηχητικών Σχολείων της Σύρου, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στις επακολουθήσασες των εισηγήσεων συζητήσεις.

Προ του πέρατος της Ημερίδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄ εξέφρασε τις ευχαριστίες τα συγχαρητήρια του προς τους εκλεκτούς Εισηγητές.

κ. Αλέξανδρος Μαρκουίζος
εκ της Ι. Μητροπόλεως Σύρου