Αυτοεκτίμηση: Εγωισμός ή Αυτογνωσία

Βιωματικό εργαστήρι με θέμα:
«Αυτοεκτίμηση: Εγωισμός ή Αυτογνωσία»

«Η θετική άποψη που έχουμε για τον εαυτό μας αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την ψυχική μας υγεία» (Satir).
Τόσο ζωτικής σημασίας είναι η αυτοεκτίμηση για τη ζωή μας. Είναι το καύσιμο που μας δίνει ενέργεια για δημιουργική δραστηριότητα, για συναισθηματική ισορροπία και πνευματική διαύγεια. Είναι η ικανότητα να δίνεις αξία στον εαυτό σου και να τον μεταχειρίζεσαι με αξιοπρέπεια, με αγάπη και αλήθεια.
Πώς επηρεάζει η αυτοεκτίμηση τη ζωή μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, αυτά που μας συμβαίνουν; Πόσο ευάλωτοι είμαστε στην κριτική των άλλων και ποια τα συναισθήματά μας για τους γύρω μας; Πώς αξιοποιούμε τις ικανότητές μας και πώς αξιολογούμε τον εαυτό μας;

Αυτά και άλλα πολλά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στο βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Αυτοεκτίμηση: Εγωισμός ή Αυτογνωσία» που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, στις 11:00 – 13:00 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Χαλανδρίου (Αγ. Παρασκευής 81, Χαλάνδρι, πλησίον σταθμού Μετρό – στάση Αγ. Παρασκευή).

Συντονίζουν:

  • Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχοκοινωνικής Αγωγής & Στήριξης του Ιδρύματος Νεότητας & Οικογένειας Ι.Α.Α.
  • κα. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος – Στέλεχος Πρόληψης του Ιδρύματος Νεότητας & Οικογένειας Ι.Α.Α.

Για την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος κρίνεται απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2130184419 ή στο email: [email protected].