“Από τη μετάνοια στη μεταμόρφωση”

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου Β ́, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, η τρίτη διαδικτυακή συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών-τριών, που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά.
Στη συνάντηση αυτή ο κ. Κωνσταντίνος Μαυροειδής, Μs Θεολoγίας – Εκπαιδευτικός, ανέπτυξε το θέμα: “Από τη μετάνοια στη μεταμόρφωση”.
Ξεκινώντας την εισήγησή του ο κ. Μαυροειδής επεσήμανε πως εάν επιθυμούμε ως Κατηχητές να φέρουμε κοντά μας τα παιδιά, πρέπει εμείς πρώτα να πάμε κοντά τους ακολουθώντας τα δικά τους ερεθίσματα από τη σύγχρονη κοινωνία.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους διδακτικούς στόχους, στα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα και σε δύο διδακτικά σενάρια του προτεινόμενου θέματος διδασκαλίας, ενώ παρουσίασε και αποσπάσματα από τις ταινίες: “Ο επίμονος κηπουρός” και “Περί τυφλότητας”, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν ως εργαλεία στην α ́ φάση του ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ.
Στο πέρας της πολύ ενδιαφέρουσας εισήγησης, ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους συμμετέχοντες Ιερείς και τους Κατηχητές, όπου ο κ. Μαυροειδής απάντησε σε απορίες. Επιπλέον, ο Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α. και υπεύθυνος του Επιμορφωτικού Προγράμματος, έκανε την πολύ σημαντική επισήμανση ότι τίποτα δεν είναι χαμένο και όλα εξαρτώνται από τη διάθεση του Κατηχητή και τη σωστή προετοιμασία του κατηχητικού μαθήματος.
Η επόμενη διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, συν Θεώ τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, με ομιλήτρια την κα Χρυσάνθη Βαβέτση -Ms Θεολογίας ΕΚΠΑ, εκπαιδευτικό- συγγραφέα και θέμα:“Εξαρτήσεις και ελευθερία”.