Αποτιμώντας μια χρονιά μέσα στη φύση του Θεού

Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές

 

Την Κυριακή 1.6.2014 αποφασίσαμε μαζί με τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου των νεανικών συντροφιών μας να ολοκληρώσουμε όλη την φετινή κατηχητική μας χρονιά βγαίνοντας για λίγο από τον κόσμο που ο άνθρωπος έκτισε (τις πολύβουες και τσιμεντένιες πόλεις μας) και μπαίνοντας στον κόσμο που ο Θεός φύτρωσε, στην υπέροχη καταπράσινη φύση Του.

Επισκεφθήκαμε έναν άγνωστο στους πολλούς φυσικό παράδεισο, τόσο κοντά στην Αθήνα μας (χιλιομετρικά), μα ταυτόχρονα και τόσο απομακρυσμένο απ’ αυτήν (αισθητικά), την λίμνη Μπελέτσι, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 600 περίπου μέτρων στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή της Ιπποκράτειου πολιτείας της κοινότητας Αφιδνών.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να περπατήσουμε κατά μήκος της υπέροχης λίμνης με τα γιοφύρια, τις πάπιες και τους κύκνους, να  απολαύσουμε τις κατάφυτες πλαγιές του όρους Μπελέτσι, να ταΐσουμε και να αγγίξουμε τα εξημερωμένα ελάφια μέσα στον προστατευόμενό τους χώρο αλλά και τα παραπλήσια κουνέλια και τους λαγούς.

Τίποτα δεν έλειπε από την εκδρομή μας, ούτε και αυτές ακόμα οι αθλοπαιδιές. Σε ένα ωραίο γήπεδο μπάσκετ που έχει φτιαχτεί σε ένα ξέφωτο αλλά και στους γύρω χώρους του δάσους και της λίμνης μπορέσαμε και στήσαμε το μεγάλο παιχνίδι των σταθμών, που οι κατηχητές και οι κατηχήτριές μας είχαν ετοιμάσει, μέσα από το οποίο διασκεδάσαμε, αθληθήκαμε και δοκιμάσαμε τις γνώσεις, που όλη τη χρονιά πήραμε από τις κατηχητικές μας συντροφιές.

Στη σκιερή αγκαλιά των δέντρων και με θέα τη λίμνη, τρώγοντας μπισκοτολιχουδιές που είχαμε ετοιμάσει, μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μία ανασκόπηση όλης της χρονιάς, όλων όσων ζήσαμε και απολαύσαμε στην μεγάλη ενοριακή αγκαλιά του Χριστού.

Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής σταματήσαμε στο κοντινό παλαιό εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας, πρόσφατα ανακαινισμένο, στο οποίο προσκυνήσαμε τις παλαιές σωζόμενες τοιχογραφίες του κτιστού τέμπλου αλλά και τελέσαμε την παράκληση στην Παναγία μας.

Μπαίνοντας στο πούλμαν για την τελική επιστροφή στην Καλλιθέα, αποφασίσαμε να κρατήσουμε την «καλή θέα» που μόλις είχαμε γευτεί, με υπόσχεση να την μεταγγίσουμε ως τρόπο ζωής στην καθημερινότητά μας.

[fancygallery id=”36″ album=”126″]