Αποτιμώντας μια χρονιά μέσα στη φύση του Θεού

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές

 

Αποτιμώντας μια χρονιά μέσα στη φύση του Θεού

Το Σάββατο 11.6.2014 αποφασίσαμε μαζί με τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου των νεανικών συντροφιών μας να ολοκληρώσουμε όλη την φετινή κατηχητική μας χρονιά βγαίνοντας για λίγο από τον κόσμο που ο άνθρωπος έκτισε (τις πολύβουες και τσιμεντένιες πόλεις μας) και μπαίνοντας στον κόσμο που ο Θεός φύτρωσε, στην υπέροχη καταπράσινη φύση Του.

Επισκεφθήκαμε έναν άγνωστο στους πολλούς φυσικό παράδεισο, πολύ κοντά στην Αθήνα μας (χιλιομετρικά), μα ταυτόχρονα και τόσο απομακρυσμένο απ’ αυτήν (αισθητικά), την λίμνη Μπελέτσι, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 600 περίπου μέτρων στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή της Ιπποκράτειου πολιτείας της κοινότητας Αφιδνών.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να περπατήσουμε κατά μήκος της υπέροχης λίμνης με τα γιοφύρια, τις πάπιες, τις νεροχελώνες και τους κύκνους, να απολαύσουμε τις κατάφυτες πλαγιές του όρους Μπελέτσι, να σημάνουμε συναγερμό στις αισθήσεις, για να μην μας ξεφύγει ο Θεός…

Τίποτα δεν έλειπε από την εκδρομή μας, ούτε και αυτές ακόμα οι αθλοπαιδιές. Σ’ ένα ωραίο γήπεδο μπάσκετ που έχει φτιαχτεί σ’ ένα ξέφωτο αλλά και στους γύρω χώρους του δάσους και της λίμνης μπορέσαμε και στήσαμε το μεγάλο παιχνίδι των σταθμών, που οι κατηχητές και οι κατηχήτριές μας είχαν ετοιμάσει. Παιχνίδι αστυνομικού μυστηρίου, να ανακαλύψουμε τον ένοχο, που πήγε κι έφαγε κρυφά όλο το παγωτό από το ψυγείο του Νεανικού μας Κέντρου.

Στη σκιερή αγκαλιά των δέντρων και με θέα τη λίμνη, τρώγοντας όλοι μαζί το μεσημεριανό μας φαγητό, μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μία ανασκόπηση όλης της χρονιάς, όλων όσων ζήσαμε και απολαύσαμε στην μεγάλη ενοριακή αγκαλιά του Χριστού.

Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής σταματήσαμε στο κοντινό παλαιό εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας, πρόσφατα ανακαινισμένο, στο οποίο προσκυνήσαμε τις παλαιές σωζόμενες τοιχογραφίες του κτιστού τέμπλου αλλά και τελέσαμε την Παράκληση στην Παναγία μας, στο «Άξιον εστί» που το Σάββατο γιόρταζε. Συγκινηθήκαμε με το ιστορικό της θαυματουργής εικόνας που ο π. Βασίλειος μας διηγήθηκε.

Μπαίνοντας στο πούλμαν για την τελική επιστροφή στην Καλλιθέα, αποφασίσαμε να κρατήσουμε την «καλή θέα» που μόλις είχαμε γευτεί, με υπόσχεση να την μεταγγίσουμε ως τρόπο ζωής στην καθημερινότητά μας.

Καλό καλοκαίρι σε όλους

[fancygallery id=”36″ album=”312″]