Ένα Συνέδριο που μάς ωφέλησε και μάς προβλημάτισε…

Συνέδριο των Στελεχών νεότητος (Κατηχητών και Κατηχητριών) της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Νεότητος, στις 20 Σεπτεμβρίου 2014, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής. Συμμετείχαν 120 περίπου Κατηχητές και Κατηχήτριες, προερχόμενοι από τις κατηχητικές συντροφιές των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου με τη Θ. Λειτουργία που τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο της κατασκήνωσης.

Πατρικές συμβουλές και χαιρετισμό προς τα Στελέχη της κατηχήσεως απηύθυνε, εκ μέρους του Μακ. Αρχιεπισκόπου μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης.

Εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Ευάγγελος Μαρκαντώνης, Εκπαιδευτικός, με θέμα «Η προετοιμασία του Κατηχητικού μαθήματος» και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας – Εκπαιδευτικός, με θέμα «Οι γονείς των παιδιών που κατηχούμε σήμερα». Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση, την οποία διήθυνε ο π. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφορά στα προβλήματα στη σύγχρονη κατήχηση, προτάσεις και ιδέες για τη σωστή διακονία του πολύ σημαντικού έργου της κατήχησης στη σύγχρονη εποχή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου παρουσιάσθηκαν υποδειγματικά κατηχητικά μαθήματα, από Κατηχητές των ενοριών Αγίου Στυλιανού Γκύζη, Αγίων Πάντων Καλλιθέας και Αγίου Γεωργίου Παπάγου στις βαθμίδες Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου, καθώς και αξιολόγηση των παρουσιάσεων από τους συμμετέχοντες.

Η συνεδριακή συνάντηση ολοκληρώθηκε το βράδυ, με την τέλεση του Εσπερινού της Κυριακής.

Το Συνέδιο ωφέλησε, προβλημάτισε γόνιμα και ενθουσίασε τα Στελέχη, που το παρακολούθησαν, θέτοντας γερές βάσεις για τη νέα κατηχητική χρονιά που αρχίζει.

[fancygallery id=”34″ album=”152″]