Ολοκληρώθηκε ο α΄κύκλος των φετεινών σεμιναρίων επιμόρφωσης Κατηχητών

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η δωδέκατη και τελευταία για εφέτος συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών – τριών στην αίθουσα «Καταφυγή» του Ι. Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης με θέμα: : «Οι Παραβολές του Χριστού».

Οι κατηχήτριες Βασιλική Μανία, Αναστασία Τσουμενή και Θέκλα Πεϊόγλου παρουσίασαν με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο πώς μπορούμε να διδάξουμε τις περικοπές των Παραβολών στα παιδιά όλων των βαθμίδων κατήχησης.

Πιο συγκεκριμένα, οι Κατηχήτριες με κεντρικό άξονα την προσέγγιση της παραβολής των Ταλάντων αναφέρθηκαν στη σημασία του διδακτικού πλαισίου της παραβολής και αφού χώρισαν τους συμμετέχοντες σε 4 ομάδες ανά κατηχ. βαθμίδα τούς καθοδήγησαν, ώστε να σχεδιάσουν ένα ολοκληρωμένο κατηχητικό μάθημα.

Με το πέρας της εισήγησης το λόγο έλαβαν ο Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Ι.Α.Α. και ο Πρωτ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής της Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες και ανακοίνωσαν τα νέα επιμορφωτικά σεμινάρια που θα ξεκινήσουν προσεχώς. Το ένα θα αφορά στις Νέες Τεχνολογίες και το άλλο στα στελέχη του νεανικού έργου των Κατασκηνώσεων.

Τέλος οι συμμετέχοντες έλαβαν τη βεβαίωση παρακολούθησης και μία ευλογία από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

[fancygallery id=”32″ album=”275″]