Δύο χρήσιμες διαδικτυακές διευθύνσεις από την Ι. Αρχιεπισκοπή

ag_trapezaΣεβαστοί Πατέρες, Αγαπητοί-ές Κατηχητές-τριες,

Σας ενημερώνουμε για δύο διαδικτυακές διευθύνσεις που δημιούργησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι οποίες μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες στο κατηχητικό σας έργο.

Η μία (www.religiousgreece.gr) αναφέρεται σε «Μνημεία λατρείας και προσευχής  – Ακολουθώντας την ιστορική και πολιτιστική διαδρομή του Χριστιανισμού από τη γέννησή του έως σήμερα» στην οποία  γνωρίζουμε τον μοναδικό πλούτο της Ελλάδας.

Η δεύτερη (www.iaathdigitalmuseum.gr)  αποτελεί ένα εναλλακτικό κανάλι πρόσβασης στο διαδίκτυο  του Βιωματικού Μουσείου, που υλοποίησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην Ιερά Μονή Πεντέλης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Βασικός στόχος και όραμα της ΙΑΑ αποτελεί η δημιουργία διαδραστικών εφαρμογών και μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας η  ανάδειξη του  εκκλησιαστικού πολιτιστικού θησαυρού ο οποίος αποτελεί  αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ζωής της χώρας.

Στις διαδραστικές εφαρμογές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας μπορούμε να βρούμε και χρήσιμα και εποπτικά στοιχεία για τον Ναό, τα σημαντικότερα κειμήλια της Εκκλησίας, την Ορθόδοξη Λειτουργική, τα Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τη Βυζαντινή Τέχνη, τους Αγίους της Αθήνας, την Αγιογραφία κλπ.