«Ὁ μπαρμπα-Γιάννης τῶν Ἑλλήνων»: παρουσίαση βιβλίου για τον Ιω. Καποδίστρια

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ρουφ (οδ. Μεγάλου Βασιλείου 15) το βιβλίο «Ὁ μπαρμπα-Γιάννης τῶν Ἑλλήνων», το οποίο εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, με φροντίδα για τους νέους και τις νέες της εποχής μας.

Το βιβλίο αναφέρεται στον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο Κυβερνήτη του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, το οποίο ίδρυσε εκ θεμελίων και με την προσωπική του περιουσία. Το βιβλίο για τον μεγάλο αυτό χριστιανό και πατριώτη πολιτικό επιμελήθηκε η μοναχή Φιλοθέη, Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου «Παναγία των Βρυούλων» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην εκδήλωση ο Αρχιμ. π. Θεολόγος Αλεξανδράκης απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ενώ ο Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α., συντόνισε την παρουσίαση και τη συζήτηση.

Στη βιβλιοπαρουσίαση μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, οι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Θάνος και κα Δέσπω Μαρκοπούλου, και η συγγραφέας μοναχή Φιλοθέη.

Στην κατακλείδα της εκδήλωσης ο Φιλόλογος – συγγραφέας Κωνσταντίνος Γανωτής μίλησε με συγκίνηση για το σημαντικό αυτό πόνημα, που αναδεικνύει με γλαφυρό και εύληπτο λόγο πτυχές της ζωής του σπουδαίου πολιτικού ανδρός.

Η εκδήλωση ετελέσθη υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

[fancygallery id=”45″ album=”346″]