Ἡ ζωή τῶν ὑποδούλων Ἑλλήνων ἐπί Τουρκοκρατίας: Καταπίεση-Κοινοτισμός-Παιδεία

Gizis_kryfo_skoleioΔιοργανώνεται το Β΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Τουρκοκρατία και το 1821

Την Παρασκευή 22.11.2013 καί ώρα 17.00 αρχίζουν οι εργασίες του Β΄Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος γιά τήν Τουρκοκρατία καί τό 1821. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως τής Θεοτόκου Παλαιάς Πεντέλης καί θά συνεχισθεί τό πρωί του Σαββάτου 23.11.2013.

Θέμα τοῦ Συνεδρίου είναι: «Ἡ ζωή τῶν ὑποδούλων Ἑλλήνων ἐπί Τουρκοκρατίας: Καταπίεση-Κοινοτισμός-Παιδεία». Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέθεσε στήν Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικῆς Ταυτότητος τή διοργάνωση δέκα ἐπιστημονικῶν συνεδρίων από τό 2012 μέχρι τό 2021 ώστε νά τιμηθεί η συμπλήρωση διακοσίων ετών από τήν έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Τα πρακτικά του Α΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου έχουν εκδοθεί και είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων.
Όσοι σύνεδροι επιθυμούν να λάβουν «πιστοποιητικό παρακολουθήσεως» παρακαλούνται να απευθύνονται στην γραμματεία κατά τις ώρες διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Η μεταφορά προς το Διορθόδοξο Κέντρο διευκολύνεται από το Μετρό, στάση «Χαλάνδρι» και ακολούθως με λεωφορεία με τους αριθμούς 460 και 461 προς Παλαιά Πεντέλη.

E-mail: [email protected]
Τηλ. Επικοινωνίας. 210-7272212-3

 

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου