Χρώμα και φως στην ενορία Μεταμορφώσεως Καλλιθέας

94458a7270e240acc68da56da36ccd82Οι νεανικές συντροφιές της ενορίας μας πραγματοποίησαν εικαστική εκδήλωση στον χώρο του καλλιτεχνικού εργαστηρίου HELLO KIDS στην «Στοά του βιβλίου» για όλα τα παιδιά της ενορίας μας, με τίτλο «Χρώμα και φως».

Μέσα σε ένα περιβάλλον γκρίζο και μουντό που ζούμε, με την απελπισία και την γκρίνια να κυριαρχούν παντού γύρω μας, επιμένουμε ως χριστιανοί, μαζί με τα παιδιά, να ζωγραφίζουμε με χρώμα και φως την δική μας πραγματικότητα, την Αγάπη και την ελπίδα, το νοιάξιμο και την ευσπλαγχνία, να ζωγραφίζουμε τον Χ ρ ι σ τ ό μας!!

Με σύνεργά μας πινέλα και χρώματα, καμβάδες και μπογιές, μέσα από παιχνίδια βιωματικά και εργαστήρια, γίναμε μικροί αγιογράφοι της ΖΩΗΣ και της ΑΓΑΠΗΣ.

Μαθαίνοντας την ιστορία της εικόνας και τον τρόπο αγιογράφισής της μέσα από αφήγηση και παράλληλη προβολή σχετικών διαφανειών, αναλάβαμε ανά χείρας τα σύνεργά μας και ο καθένας σκίτσαρε και αγιογράφισε με την παραδοσιακή μέθοδο της αυγοτέμπερας την δική του φορητή εικόνα.

Κατόπιν προχωρήσαμε στην μέθοδο της τοιχογραφίας, όπου με ομαδική εργασία σκιτσάραμε και αγιογραφίσαμε με την τεχνική του λαδοπαστέλ και της κρυσταλλοποίησης με ειδικό λάδι τον Χριστό μας δωδεκαετή και τον Άγιο Γεώργιο, αντίγραφο φορητής εικόνας του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών.

Το μεσημέρι όμως είχε φτάσει και όλοι μαζί ανοίξαμε τις σπιτικές λιχουδιές μας απολαμβάνοντας από κοινού το μεσημεριανό τραπέζι.

Ακολούθησαν βιωματικά παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει οι κατηχητές μας σε συνεργασία με τους πρόθυμους και χαμογελαστούς συνεργάτες του καλλιτεχνικού εργαστηρίου HELLO KIDS και η όλη μας εκδήλωση ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα με την υπόσχεση αποτυπωμένη στις καρδιές όλων μας, να φωτίζουμε συνεχώς και ασταμάτητα τον σκούρο προπλασμό της ζωής μας, αγιογραφώντας την παρουσία του Χριστού μας στην αγχωτική καθημερινότητά μας.