Τρία κοντσέρτα της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας στη Βιέννη

Τρεις συναυλίες έδωσε στη Βιέννη από τις 4 ως τις 11 Απριλίου 2015 η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τη διεύθυνση της κας. Νίνας Πατρικίδου.

Υπό τον γενικό τίτλο “Τα Κοντσέρτα της Αλληλεγγύης: Αθήνα -­ Deutsch Wagram, ένας μουσικός εναγκαλισμός”, η Ορχήστρα συνεργάσθηκε με τη Χορωδία της πόλης, η οποία υπάρχει  από το 1883, με το γυμνάσιο, την μουσική σχολή και άλλους μουσικούς και έδωσε  3 κοντσέρτα.

Τα δύο πρώτα κοντσέρτα πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Deutsch­Wagram, προάστειο της Βιέννης,  ενώ το τελευταίο στην ιστορική Alserkirche της Βιέννης, η οποία έχει ιδιαίτερη σχέση με τους Schubert και Beethoven.

Η πρωτοβουλία για την φιλοξενία της Ορχήστρας στην Αυστρία και η οργάνωση του όλου εγχειρήματος ανήκε στον Βασίλη Τσιατσιάνη, ο οποίος βρήκε μία πρωτοφανώς άμεση και ενθουσιώδη υποστήριξη από ολόκληρη την πόλη του Deutsch­Wagram.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στις οικογένειες που φιλοξένησαν  τους νέους μουσικούς, την χορωδία της πόλης, τον δήμαρχο κ. Friedrich Quirgst, τον επικεφαλής της χορωδίας Dr. Johann Mayr και τον διευθυντή της μουσικής σχολής κ. Karl Rosenmayer.

[fancygallery id=”38″ album=”181″]