«Το ομορφότερο Πάσχα του Αναστάση»

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του π. Γεωργίου Χριστοδούλου
με τίτλο «Το ομορφότερο Πάσχα του Αναστάση»
Ι.Ν.ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ Ν.ΨΥΧΙΚΟΥ

Στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε η κεντρική παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Χριστοδούλου με τίτλο «Το ομορφότερο Πάσχα του Αναστάση» από τις εκδόσεις «Έαρ».

Με την άδεια, την ευχή και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, το βιβλίο παρουσίασαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης (Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος) και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Γκλίβας (Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης), ενώ τον συντονισμό είχε η πρεσβυτέρα Δήμητρα Γκούτη-Τσιαμπόκαλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γεώργιος Πιεράκος, καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, ο οποίος εκπροσώπησε τις εκδόσεις «Έαρ», δίνοντας τις ευχές του για το νέο βιβλίο.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με βυζαντινούς ύμνους από τη χορωδία του παιδικού τμήματος Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, υπό τη διεύθυνση του π. Γεωργίου Χριστοδούλου και τη χορωδία του Λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού κ. Διονυσίου Θανασούλη.

Ο πρώτος ομιλητής, ο π. Πολύκαρπος Μπόγρης, αναφερόμενος στο βιβλίο που ξεκινά από τον εσπερινό της Συγγνώμης ως και την Ανάσταση, έδωσε το στίγμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στη συνέχεια επιδοκίμασε την προσπάθεια του συγγραφέα να γράψει ένα βιβλίο κατήχησης, το οποίο μαθαίνει τόσο στα παιδιά, όσο και στους μεγάλους την ανάγκη να θέτουν στόχους στην πνευματική ζωή. Με τη φράση: «Ο Αναστάσης είμαι εγώ», ο ομιλητής τόνισε πως το βιβλίο αφορά όλους και πως τα παιδιά θα κρατήσουν το θετικό μήνυμα του βιβλίου, μιας και κρατούν ό,τι είναι αληθινό.

Στη συνέχεια, ο π. Χρυσόστομος Γκλίβας αναφέρθηκε στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και τις Ακολουθίες της, καθώς και στο γεγονός ότι το βιβλίο του π. Γεωργίου διδάσκει όλους μας αλήθειες σχετικά με τον Θεό και τη λειτουργική ζωή. Ανέφερε επίσης πως μέσα από την πορεία μας προς το Πάσχα, τα παιδιά θα διδαχθούν πως χρειάζεται κόπος και θυσία για να προσεγγίσουμε τον Θεό.
Επεσήμανε επίσης τα πρακτικά νοήματα που υπάρχουν μέσα στο βιβλίο σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών μέσα στον κυρίως ναό, το ιερό, αλλά και στην εν γένει πνευματική ζωή. Κλείνοντας, επαίνεσε την εξαιρετική εικονογράφο του βιβλίου, κ. Πέγκυ Φούρκα για τη σημαντική συμβολή της στο όμορφο αποτέλεσμα του βιβλίου.

Στη συνέχεια, λαμβάνοντας τον λόγο ο συγγραφέας π. Γεώργιος Χριστοδούλου, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, τους συντελεστές και τους πνευματικούς συμβούλους του βιβλίου, καθώς και την εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, κ. Έλση Δημουλά.

Στην παρουσίαση παρευρέθησαν εκπαιδευτικοί και πολλοί εκλεκτοί φίλοι του βιβλίου. Τα παιδιά, αφού παρακολούθησαν το πρώτο μέρος της παρουσίασης, είχαν την ευκαιρία στη συνέχεια να απασχοληθούν στο Νεανικό Κέντρο του Ναού.