Το Αλφαβητάρι της Κατασκήνωσης…

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης στελεχών Κατασκήνωσης, που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το Σεμινάριο φιλοξενείται στην αίθουσα «Καταφυγή» του Ι. Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης κάθε Δευτέρα 18.00-20.30.

Ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Διευθυντής του Κέντρου Νεότητος της  Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης με θέμα: «Το Αλφαβητάρι της Κατασκήνωσης… όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις».

Ο π. Ιωαννίκιος εστίασε το ενδιαφέρον της εισηγήσεώς του στην παρουσίαση των αξιών που διέπουν την κατασκηνωτική ζωή και εμπειρία. Αρχές όπως η αγάπη, ο διάλογος, η θυσία, η ομαδικότητα και η υπευθυνότητα είναι απαραίτητο να κοσμούν τα στελέχη των Κατασκηνώσεων. Πιο συγκεκριμένα, στο Αλφαβητάρι της Κατασκήνωσης ο π. Ιωαννίκιος συμπεριέλαβε τα εξής:

Α  γάπη

Β  οηθήματα

Γ  αλήνη

Δ  ιάλογος

Ε  νσυναίσθηση

Ζ  ωντάνια – Αυθορμητισμός

Η  γέτης

Θ  υσία

Ι  εραρχία

Κ  οινόβιο

Λ  ειτουργική ζωή

Μ  ηνύματα

Ν  οιάξιμο – Ενδιαφέρον

Ξ  εκούραση

Ο  μαδικότητα

Π  οικιλία στο πρόγραμμα

Ρ  ήματα ζωής αιωνίου

Σ  τελέχη

Τ  άξη

Υ  πευθυνότητα

Φ  ύση

Χ  αρά

Ψ  υχαγωγία

Ω  ρολόγιο πρόγραμμα

 

ενώ στη συνέχεια ζήτησε από τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μέσα σε ομάδες τη δική τους πρόταση για το Αλφαβητάρι, το οποίο και παρουσίασαν στην ολομέλεια.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν και ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος π. Συμεών Βενετσιάνος, ο Διευθυντής της Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας π. Αντώνιος Καλλιγέρης, ο αρχηγός της περιόδου κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου, π. Αντώνιος Μπεζαϊτης και ο υπαρχηγός της κατασκηνωτικής περιόδου για τους Ιερόπαιδες, π. Αντώνιος Φράγκος.

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου θα ακολουθήσει συν Θεώ η εισήγηση του Αρχιμ. π. Ιωαννικίου Γιαννόπουλου (υπεύθυνου επιτροπής Νεότητος Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως) με θέμα: «Ο ρόλος και η αποστολή του αρχηγού και των ομαδαρχών» και στη συνέχεια ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης (Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου & Οικογένειας Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Εκπαιδευτικός) θα ομιλήσει για την «Κατασκήνωση: την κατήχηση του μέλλοντος».

[fancygallery id=”34″ album=”284″]