«Σύντροφοι και γονείς: για μια καλύτερη σχέση»

Στα πλαίσια των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας, το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών επικεντρώνει τις δράσεις του στην υλοποίηση διαδικτυακών συναντήσεων και σεμιναρίων.
Μπορεί οι εξ αποστάσεως συναντήσεις δύσκολα να υποκαθιστούν την δια ζώσης επικοινωνία και αλληλεπίδραση, θεωρούμε ωστόσο χρέος μας να προσαρμοστούμε στη νέα ψηφιακή εποχή, διατηρώντας παράλληλα την επαφή μας με τους ιερείς, γονείς, κατηχητές και νέους που όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχαν στις δράσεις μας.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου μια διαδικτυακή συνάντηση – συζήτηση για γονείς και ζευγάρια με θέμα «Σύντροφοι και γονείς: για μια καλύτερη σχέση» με ομιλητή τον κ. Γρηγόρη Βασιλειάδη, δρ. ψυχολογίας-ψυχοθεραπευτή.
Ο κ. Βασιλειάδης στην ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στις προϋποθέσεις της υγιούς οικογένειας και στα στηρίγματα που χρειάζεται για να είναι λειτουργική, κάνοντας λόγο για ελεύθερη επικοινωνία, για μοίρασμα συναισθημάτων, ασφάλεια, εμπιστοσύνη στον έξω κόσμο και μια συζυγική σχέση πρότυπο για τα παιδιά. Τόνισε επίσης ως καθοριστικής σημασίας τη σχέση του παιδιού με τη μητέρα του κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του, την
έννοια του προσωπικού χώρου στη συζυγική σχέση, τη δυνατότητα που δίνουμε στα παιδιά να κάνουν λάθη και να διευρύνουν μέσα από αυτά τον εαυτό τους, να ανοίγουν τα φτερά τους χωρίς να νιώθουν ενοχή και να αντέχουν τις ματαιώσεις.
Ο κ. Βασιλειάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός πως η πανδημία μας δίνει την δυνατότητα να μάθουμε να επεξεργαζόμαστε τις δυσκολίες και τις ματαιώσεις και μέσω αυτών να επαναπροσδιορίζουμε αξίες, προτεραιότητες, σχέσεις.
Τη συνάντηση συντόνισε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου, Διευθυντής Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι.Α.Α., ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά τόσο τον κ. Βασιλειάδη όσο και τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε να υπάρξουν και άλλες τέτοιες ευκαιρίες διαλόγου, επικοινωνίας και προβληματισμού στο μέλλον.