Στο θέατρο με τα παιδιά των Κληρικών μας

anthroposΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με τη Χάρη του Θεού, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα διοργανώσει την Γιορτή των παιδιών των Ιερέων. Για τους μικρούς μας φίλους (μηνών έως 14 ετών) η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου.

Για τους μεγαλύτερους φίλους μας όμως, ηλικίας 15 έως 22 ετών, επειδή τον ίδιο μήνα διεξάγονται οι μαθητικές και οι Πανελλήνιες εξετάσεις και είναι αρκετά δύσκολο τα παιδιά να παρευρεθούν ανέμελα στην καθιερωμένη Γιορτή, θα πραγματοποιηθεί  η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές » του Ρόμπερτ Μπολτ.

Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη θεατρική παράσταση  με τη σφραγίδα ποιότητας του Εθνικού Θεάτρου. Το έργο αναφέρεται στην επιθυμία του  Βασιλιά Ερρίκου Η΄ να χωρίσει με την Αικατερίνη της Αραγωνίας για να παντρευτεί την Άννα Μπολέυν, που θα του χαρίσει τον διάδοχο, διασφαλίζοντας έτσι την κυριαρχία της δυναστείας των Τυδώρ. Τα σχέδιά του δημιουργούν αντιδράσεις τόσο στο Βατικανό όσο και στην ίδια του την αυλή.  Και ενώ οι προσπάθειες των κρατικών συμβούλων επικεντρώνονται στην πραγματοποίηση της βασιλικής επιθυμίας, υπάρχει ένας σύμβουλος που στέκεται εμπόδιο. Ο Σερ Τόμας Μορ επιλέγει να μείνει πιστός στις απόψεις και στη συνείδηση του και όχι στις βασιλικές επιδιώξεις. Το έργο σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και ανάμεσα στους συντελεστές της παράστασης είναι οι: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γιώργος Μοσχίδης, Δημήτρης Πιατάς.

Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20.30, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Κέντρο).