Στο δρόμο για το Σάλτσμπουργκ …είναι ο Χολαργός!

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τη Mozarteum Hellas και το Σύνδεσμο Φίλων Μουσικής ΣΥΝ. ΦΙΛ. ΜΟΥΣ. Π.Ν.Σ.Ο. σας προσκαλούν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου2024 και ώρα 7:30μ.μ. σε συναυλία στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού (τέρμα Περικλέους, Χολαργός). Είσοδος με προσκλήσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της προετοιμασίας της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη συναυλία που θα δώσει στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, μετά από σχετική πρόσκληση του διεθνούς Οργανισμού Association International Stiftung Mozarteum, πρόκειται να μεταβεί στην Αυστρία και να δώσει συναυλία στο Σάλτσμπουργκ την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Η συναυλία, με ελεύθερη είσοδο για όλους, συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Mozarteum Hellas, που αποτελεί μέλος του Association International Mozarteum Foundation, στην αίθουσα Wiener Saal του Stiftung Mozarteum (Schwarzstrasse 26, Salzburg). Ο ανωτέρω διεθνής Οργανισμός είναι πολύ φειδωλός και απαιτητικός στις προσκλήσεις του, γι΄ αυτό και αποτελεί κορυφαία τιμή και αναγνώριση της ποιότητας της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας. Επιπλέον, θα αποτελέσει εξαιρετική ευκαιρία για τους αυριανούς μεγάλους μουσικούς και καλλιτέχνες της πατρίδας μας η εμπειρία αυτή, γι’ αυτό και έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Η συναυλιακή εκδήλωση αποτελεί επίσης μία πολύ καλή ευκαιρία προβολής της πατρίδας μας ως ένας διαρκής χώρος πολιτισμού και δημιουργίας. Και τούτο διότι περιλαμβάνει έργα Ελλήνων δημιουργών, όπως των Μ. Χατζιδάκη, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Παπαδημητρίου, Σ. Μαυρογενίδου, όπως φυσικά και του W. A. Mozart, πατρίδα του οποίου είναι το Σάλτσμπουργκ.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Old town of Salzburg, Austria, at sunset in winter.