Στο δρόμο για το Σάλτσμπουργκ …είναι ο Χολαργός!

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ερχόμαστε να σάς ανακοινώσουμε ότι, μετά από πρόσκληση του διεθνούς Οργανισμού Association International Stiftung Mozarteum, η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας θα δώσει συναυλία στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας την Κυριακή 10 Μαρτίου. Η συναυλία, με ελεύθερη είσοδο για όλους, τελεί υπό την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Mozarteum Hellas, που αποτελεί μέλος του Association International Mozarteum Foundation. Ο ανωτέρω διεθνής Οργανισμός είναι πολύ φειδωλός και απαιτητικός στις προσκλήσεις του, γι΄ αυτό και αποτελεί κορυφαία τιμή και αναγνώριση της ποιότητας της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας. Επιπλέον, θα αποτελέσει εξαιρετική ευκαιρία για τους αυριανούς μεγάλους μουσικούς και καλλιτέχνες της πατρίδας μας η εμπειρία αυτή, γι’ αυτό και έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Η συναυλιακή εκδήλωση αποτελεί επίσης μαρτυρία της ποιοτικής ποιμαντικής και πολιτιστικής διακονίας της Εκκλησίας μας για τα παιδιά και τους νέους. Επίσης είναι μία πολύ καλή ευκαιρία προβολής της πατρίδας μας ως ένας διαρκής χώρος πολιτισμού και δημιουργίας. Και τούτο διότι περιλαμβάνει έργα Ελλήνων δημιουργών, όπως των Μ. Χατζιδάκη, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Παπαδημητρίου, Σ. Μαυρογενίδου, όπως φυσικά και του W. A. Mozart, πατρίδα του οποίου είναι το Σάλτσμπουργκ.

Η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα αποτελεί ένα μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο, που αποτελείται μόνο από παιδιά και νέους, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-18 ετών -χωρίς την σύμπραξη των δασκάλων τους ή επαγγελματιών- και οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ. Μέλος της έχει τη δυνατότητα να γίνει κάθε παιδί που ασχολείται με την κλασσική μουσική ανεξάρτητα του τόπου διαμονής του, εφόσον βέβαια δύναται να συμμετέχει στις πρόβες, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση. Μαέστρος και «ψυχή» της Ορχήστρας είναι η διεθνούς φήμης βιολονίστρια κα. Νίνα Πατρικίδου, η οποία δημιούργησε την ορχήστρα αυτή και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της με ζήλο και αυταπάρνηση.

Η Ι. Αρχιεπισκοπή διαθέτει πλέον μια διεθνούς επιπέδου συμφωνική Ορχήστρα, η οποία μπορεί να καλύπτει καλλιτεχνικά σημαντικά γεγονότα της Εκκλησίας. Επιπλέον η της προσπάθειας αυτής φανερώνει ότι η Εκκλησία μπορεί και πρέπει να σηκώσει ανάχωμα στην πολιτιστική και πολιτισμική ισοπέδωση της πατρίδας μας. Η Π.Ν.Σ.Ο. έχει εμφανιστεί επανειλημμένως σχεδόν στο σύνολο των συναυλιακών χώρων σε πλήθος εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, με κοινωφελή σκοπό και έχει συμμετάσχει σε διεθνή και τοπικά φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία. Βραβεύτηκε από την UNESCO για την παιδαγωγική και ποιοτική προσφορά της.

Οι πρόβες της πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και σταδιακά (κατά όργανα) σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας  στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μεγάλου Βασιλείου 15, Ρουφ).

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της, και για τους σκοπούς, τις ανάγκες και την οικονομική ενίσχυση της εξόρμησης αυτής στην Αυστρία, η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου2024 και ώρα 7:30μ.μ. πραγματοποιεί συναυλία στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού (τέρμα Περικλέους, Χολαργός).

Η είσοδος στην ωραία αυτή εκδήλωση προϋποθέτει την επίδειξη ειδικής προσκλήσεως, με τη συμβολική τιμή των 10 €. Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας, την αγάπη και τη φροντίδα σας για τη νεολαία, απευθύνουμε θερμή παράκληση για την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής, μέσω της προμήθειας μίας πρόσκλησης για την παρακολούθηση της ενδιαφέρουσας αυτής συναυλίας στο Χολαργό.

Σάς ευχαριστούμε θερμά! Προκειμένου να προμηθευτείτε τις σχετικές προσκλήσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στο Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας, τηλ. 2130184436 – 2130184438 – 2130184431.