Πώς θα μιλήσουμε στα παιδιά για τα Χριστούγεννα

DSC07963Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πέμπτη συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών – τριών στην αίθουσα «Καταφυγή» του Ι. Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης με θέμα: «Υποδειγματικό μάθημα κατήχησης: Τα Χριστούγεννα με βάση τη θεολογία της βυζαντινής εικόνας».

Οι Κατηχήτριες κ. Χριστίνα Κούτρου και Ξένη Κοντογιάννη από τον Ι. Ναό Αγίου Γερασίμου Ιλισίων ανέπτυξαν το θέμα ξεκινώντας από κάποια πρακτικά ζητήματα κατηχητικής και χριστιανικής παιδαγωγικής και στη συνέχεια παρουσίασαν ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δημιουργίες στο Κατηχητικό, καθώς και προτάσεις για να βιώσουν τα παιδιά την έκφραση της έμπρακτης αγάπης (επίσκεψη σε νοσοκομεία – γηροκομεία, το «κουτί της αγάπης» για συγκέντωση τροφίμων και προσφορά στους εμπερίστατους αδελφούς της ενορίας τους).

Εν συνεχεία οι Κατηχητήτριες παρουσίασαν τη δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας για τη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Χριστού μέσα από την ανάλυση της ορθόδοξης βυζαντινής εικόνας.

Ακολούθησε διάλογος με τους συμμετέχοντες Κατηχητές, ενώ ο π. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος, επιλόγησε τονίζοντας ότι τα Χριστούγεννα είναι γιορτή Αγάπης, γιατί ο Θεός φανέρωσε την αγάπη Του στον κόσμο και εμείς καλούμαστε να Τον μιμηθούμε.

Την προσεχή Τετάρτη, ο κ. Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας, καθηγητής Μουσικής θα παρουσιάσει το θέμα: «Η θεολογία της Εκκλησίας μας για τις Δεσποτικές εορτές».