«Προσεγγίζοντας τους Μακαρισμούς».

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.
Ιερωνύμου Β, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, η πέμπτη διαδικτυακή συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών-τριών, που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά.
Στη συνάντηση αυτή ο Οικον. π. Ζήσης Κτενίδης, Θεολόγος – εκπαιδευτικός – εφημέριος του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου, ανέπτυξε το θέμα: «Προσεγγίζοντας τους
Μακαρισμούς».
Ξεκινώντας την εισήγησή του ο π. Ζήσης ρώτησε τους συμμετέχοντες Κατηχητές «τι εντολές
δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους» και «ποιο σκοπό έχουν αυτές οι εντολές». Στη συνέχεια
παρουσίασε τρόπους μεθοδολογίας και νέα διδακτικά εργαλεία που μπορούν να κάνουν πιο
ενδιαφέρον και διαδραστικό το κατηχητικό μάθημα. Για παράδειγμα, κάλεσε τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν τις απαντήσεις τους σε ερωτήματα που τέθηκαν για τη σημασία, τη σπουδαιότητα και την εφαρμογή των «Δέκα Εντολών» στη ζωή μας, μέσω εργαλείων γραφήματος και ακολούθως σχολιάστηκαν στην ολομέλεια τα αποτελέσματα. Το ίδιο επανέλαβε και για τους «Μακαρισμούς του Κυρίου», δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να λάβουν τον λόγο και να αναπτύξουν τη σκέψη τους σχετικά με τα θεολογικά νοήματα και τις προεκτάσεις στην καθημερινότητά μας.
Τέλος ο Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας
Ι.Α.Α., συμπληρώνοντας όσα πολύ ενδιαφέροντα συζητήθηκαν, σημείωσε ότι ο άνθρωπος δεν σώζεται με το νόμο αλλά με τη χάρη του Θεού. Μέσα από τα έργα μας καλούμαστε να δείξουμε ότι η Εκκλησία είναι μια κοινωνία αγάπης!
Η επόμενη διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου με
ομιλητή τον κ. Εμμανουήλ Παπαϊωάννου, Μs Θεολoγίας – Εκπαιδευτικό, με θέμα εισήγησης:
«Θάνατος και Ζωή».