Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

timthumbΤο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ είναι ένας καταπράσινος χώρος υψηλής αισθητικής, μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.

Στα 15.000 τμ. των εγκαταστάσεων του ΠΑΡΚΟΥ, εδρεύει το Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας με σπάνια εκθέματα, όπως οι παραδοσιακές μονάδες ελαιοτριβείου, τα πέτρινα πατητήρια, οι στροφιλιές αλλά και ο εντυπωσιακός νερόμυλος

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η αναπαράσταση ενός χωριού με τα μαγαζιά επαγγελματιών μιας άλλης εποχής. Ο τσαγκάρης, ο μαραγκός, ο ράφτης, ο σιδεράς, ο πεταλωτής, ο μπαρμπέρης, η υφάντρα, ο ακονιστής και πλήθος άλλων, ζωντανεύουν στα γραφικά τους εργαστήρια.

Έμπειροι ξεναγοί θα σας ξεναγήσουν και αν κουραστείτε, μπορείτε να απολαύσετε τη λίμνη με τα νούφαρα ή το κελάρυσμα από το ποταμάκι που διασχίζει το ΠΑΡΚΟ, μαζί με το αναψυκτικό, το σνακ ή τον καφέ σας.

Αλλά και για εσάς που θέλετε να αποδράσετε και να ηρεμήσετε με τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου, οι πόρτες της ανανεωμένης βιβλιοθήκης είναι ανοιχτές -χωρίς εισιτήριο- και οι εγκαταστάσεις του ΠΑΡΚΟΥ γαλήνιες, ικανές να προσφέρουν την ηρεμία που χρειάζεστε. Στο χώρο λειτουργεί επίσης πωλητήριο έργων τέχνης, χειροποίητου κοσμήματος, μία μεγάλη συλλογή κομπολογιών αλλά και φυσικών παραδοσιακών προιόντων καλωπισμού και διατροφής για τις “ιδιαίτερες” αγορές σας.

Είσοδος στο Πάρκο 2 Ευρώ.

Τηλ. 22990-47999, 67999,67770.

16ο χιλ. της προέκτασης της Αττικής Οδού προς το λιμάνι του Λαυρίου.

http://www.politistikoparko.gr