«Πατρότητα: Κλήση ή Πρόκληση;»

Η Υπηρεσία Γυναικείων θεμάτων και το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας», του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, 17:30-19:30, στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66& Θεσσαλονίκης,Θησείο, στάση Μετρό : Κεραμεικός), εσπερίδα με θέμα:

«Πατρότητα: Κλήση ή Πρόκληση;»

Στην εσπερίδα θα μιλήσουν:

  • Αρχιμανδρίτης π .Μελέτιος Κουράκλης , Διευθυντής Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων
  • Φωτεινή Μπέη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Βασικοί στόχοι της εσπερίδας είναι:

  • Να συζητήσουμε κατά πόσο ο πατέρας συντελεί στην ανατροφή ενός ανθρώπου, ως μοναδικού δημιουργήματος του Θεού.
  • Να μελετήσουμε τις θεωρίες και τις κοινωνικές διεργασίες, οι οποίες συνέβαλαν στις αλλαγές της έννοιας της πατρότητας.
  • Να διαλεχθούμε γύρω από την έννοια της Πνευματικής πατρότητας και να αναρωτηθούμε ποιά είναι η αντίληψη που υπάρχει για το ρόλο του πνευματικού πατέρα στη σκέψη των σύγχρονων ανθρώπων.
  • Να προβληματιστούμε προς μια διαφορετική ποιμαντική προσέγγιση με τη βοήθεια της επιστήμης

Η εκδήλωση αυτή οργανώνεται στο πλαίσιο των Νησίδων διαλόγου μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 και στοχεύει:

  • Στον διάλογο σε θέματα αιχμής , μια διάσταση η οποία ολοένα δυσκολεύει εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης μονομερούς θέασης της θέσης της γυναίκας στην Εκκλησία και την κοινωνία και συνεπώς του επαναπροσδιορισμού της στάσης του σύγχρονου άνδρα απέναντι στα καθημερινά προβλήματα του δημόσιου και του ιδιωτικού χώρου.
  • Στην κατανόηση των διεργασιών που φανερώνουν στον άνδρα την ανάγκη ανίχνευσης των αόρατων και ταυτόχρονα άγνωστων, σε αυτόν, πλευρών του εσωτερικού του κόσμου.
  • Στην πρόληψη και την αντιμετώπιση στάσεων ζωής οι οποίες υπονομεύουν τη ισότιμη σχέση των δυο φύλων.
  • Στην τόνωση της αναθεώρησης στερεοτυπικών αντιλήψεων που αφορούν χαρακτηριστικά των δυο φύλων

Ο εν εξελίξει κύκλος των Νησίδων διαλόγου περιλαμβάνει την διοργάνωση τριών ημερίδων στις οποίες θα μελετηθούν διεπιστημονικά οι βασικές όψεις της ταυτότητας και των ρόλων του άνδρα στις κοινωνίες του 21ου αιώνα με γενικό τίτλο:

« Ταυτότητα και ρόλοι του άνδρα σε συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες»

Η 1 η Εσπερίδα (8 Ιουνίου 2022 )είχε τίτλο « Η ταυτότητα του άνδρα σε συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες», κατά την οποία με τους ψυχολόγους-ψυχοθεραπευτές , Ελισάβετ Μπαρμπαλιού και Γιώργο Κίσσα, συν-προβληματιστήκαμε στο θέμα της ανδρικής ταυτότητας στις μεταβαλλόμενες δυτικές κοινωνίες.

Όσοι βρίσκονται εκτός Αθηνών, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εσπερίδα διαδικτυακά, μέσω σχετικού συνδέσμου ο οποίος θα κοινοποιηθεί λίγο πριν την διεξαγωγή

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2019922
Ιστότοπος: protovoulia.neotita.gr