«Πατρίδα μου, καράβι μου», εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση

Πρόσκληση

Οι εκδόσεις Άθως και το Πολεμικό Μουσείο σας προσκαλούν την Τετάρτη, 20 η Μαρτίου 2019 και ώρα 19.00μ.μ. να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση
«Πατρίδα μου, καράβι μου».
Με άξονα το παιδικό βιβλίο της Κωνσταντίνας Ζηκούλη-Τακοπούλου Ελλάδα μας, ηρώων μητέρα, μικροί και μεγάλοι θα τιμήσουμε τα πρόσωπα των αγωνιστών, που ανιδιοτελώς θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Η εκδήλωση τελεί από την αιγίδα του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Θα μιλήσουν οι:
– υποστράτηγος Ιωάννης Καμνής, Β’ Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Πολεμικού Μουσείου
– αιδεσιμολ. πρεσβύτερος π. Δημήτριος-Συμεών Παλιούρας. θα χαιρετίσει την εκδήλωση εκ
μέρους του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
– Κωνσταντίνος Χολέβας, πολιτικός επιστήμων και συγγραφέας
– Βαρβάρα Μεταλληνού, διδάκτωρ Θεολογίας, πτυχιούχος φιλολογίας, εκπαιδευτικός
– Ιωάννης Κοροδήμος, υπεύθυνος του Κινηματογραφικού Αρχείου του Πολεμικού Μουσείου.
– Με τη συγγραφέα του βιβλίου Κωνσταντίνα Ζηκούλη και τον εικονογράφο Σπύρο Zαχαρόπουλο θα συνομιλήσει εκ μέρους των εκδόσεων Άθως η επιμελήτρια Δήμητρα Σταύρου

– Θα τιμηθεί η μνήμη του αειμνήστου Σαράντου Καργάκου. Εκ μέρους της οικογενείας του θα μιλήσει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Σταματίνα Βλασταράκου-Μεταξά.

Ακόμη:
– Θα προβληθούν σπάνια αποσπάσματα από το Κινηματογραφικό Αρχείο του Πολεμικού Μουσείου.
– Η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών θα αποδώσει βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε. Πρωτοψάλτου Γεωργίου Χατζηχρόνογλου.
– Η παιδική χορωδία του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) θα αποδώσει σύγχρονα τραγούδια υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αναστασιάδου.
– Θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο Ελλάδα μας, ηρώων μητέρα.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών θα υπάρξει δημιουργικό εργαστήρι απασχόλησης για τα παιδιά. Στο τέλος της εκδήλωσης το χορευτικό τμήμα του Χ.Ι.Ν. «Ο Παντοκράτωρ» θα αποδώσει παραδοσιακούς χορούς.
Στο φουαγιέ του Μουσείου θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου για παιδιά και ενηλίκους, καθώς και αφισών και καρτών με έργα του εικονογράφου του βιβλίου Ελλάδα μας, ηρώων μητέρα Σπύρου Ζαχαρόπουλου.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει κέρασμα για μικρούς και μεγάλους.