Πανηγυρικός Εσπερινός των Τριών Ιεραρχών στη Σιβιτανίδειο

Ο εορτασμός της μνήμης των Τριών Ιεραρχών -Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των προστατών και εφόρων της παιδείας του γένους μας- πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη και με τη συμμετοχή πολλών πιστών, εκπαιδευτικών και μαθητών, στη Σιβιτανίδειο Σχολή Καλλιθέας. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον πανηγυρικός Εσπερινό, ο οποίος ετελέσθη την παραμονή της εορτής -Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 6.30 μ.μ.,- στο ιερό Παρεκκλήσιο της σχολής, που τιμάται επ΄ ονόματι του Μεγάλου Βασιλείου, ενός εκ των Τριών Ιεραρχών.

Τον πανηγυρικό της εορτής εκφώνησε ο κ. Γεώργιος Κοτονιάς, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Σιβιτανιδείου. Κατά το πέρας του Εσπερινού τιμήθηκαν από τον Μακαριώτατο δέκα εκπαιδευτικοί, διαφόρων ειδικοτήτων, που διακρίθηκαν –μαζί με πολλούς άλλους- κατά τη διακονία τους στην εκπαίδευση.

Κατά την αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«Ο θόρυβος όταν δεν υπάρχει συνεργασία θα συνεχίζει να μας κουράζει όταν ο καθένας παίζει το βιολί του. Για παράδειγμα όλοι λαχταράμε να έχουμε άκουσμα μουσικής, να έχουμε μια ορχήστρα. Δε μας φτάνει, όμως, να έχουμε κάποιον που θα παίζει μόνο βιολί ή κάποιον που θα παίζει μόνο αρμόνιο, χρειάζονται όλα τα όργανα. Επίσης αν υπάρχει κάποιος που δεν είναι καλός, θα δημιουργείται θόρυβος και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο».

«Δεν ήταν εγωιστές και διέθεσαν κάθε τους χάρισμα για τους άλλους» σχολίασε ο Μακαριώτατος κατά την επίδοση των τιμητικών, συμπληρώνοντας πως «Διακρίνουμε πολλούς πολιτικούς και παράγοντες να αγωνίζονται για κάτι καλύτερο και μας χρειάζονται τέτοιου είδους προσπάθειες, αλλά δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Χρειάζεται μετάνοια, δηλαδή αλλαγή μυαλού και νοοτροπίας».

«Δεν υπόσχεται κανείς ότι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας τη Γη παράδεισο, αλλά μπορούμε να μην την κάνουμε κόλαση».

[fancygallery id=”19″ album=”102″]