Παιδικό θεολογικό εργαστήρι: 5η εβδομάδα

Με αναπαράσταση τον βίο του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νέστορος έκλεισε η 5η εβδομάδα του Π.Θ.Ε στον Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 5η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σήμερα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάνε βόλτα και να χαλαρώσουν μια απλή καθημερινή στην παιδική χαρά. Στη συνέχεια παρακολούθησαν αυτοσχέδια θεατρική παράσταση με τον βίο των αγίων μεγαλομαρτύρων Δημητρίου και Νέστορος. Κορυφαία σκηνή η μονομαχία του Αγίου Νέστορος με τον ανίκητο Λυαίο και τους θεατές να αναγνωρίζουν τον Θεό του Δημητρίου ως τον μόνο αληθινό Θεό. Στην παρέα μας ήταν η Ελληνική σημαία παρούσα σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος ενώ τα παιδιά έψαλαν πριν αναχωρήσουν τον Εθνικό Ύμνο υψώνοντάς την ψηλά.

Η ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας μας για τα παιδιά, εξελίσσεται διαρκώς έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση και κίνδυνο για την ασφαλή πορεία τους προς τη γνώση που οδηγεί στην Αληθινή Ζωή, τον Χριστό.

Η Νεανική μας Εστία προχώρησε τον τομέα της κατηχήσεως ένα βήμα παραπέρα χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους παιδαγωγικής, προκειμένου τα παιδιά να λαμβάνουν ευχάριστα τη γνώση κατά τη διαδικασία της διδασκαλίας.

Στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσουν τα παιδιά μια σφαιρική εικόνα για την Εκκλησία. Να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και το κυριότερο, καλύτεροι χριστιανοί.