Ο Μακαριώτατος στο θέατρο με τα παιδιά των Ιερέων

Την παράσταση «Έγκλημα και Τιμωρία» παρακολούθησε το βράδυ της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα παιδιά των Ιερέων της Αρχιεπισκοπής.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και τους υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος και οι συνεργάτες του Γραφείου, καθώς επίσης και τα παιδιά των Ιερέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Είναι η τρίτη χρονιά που το Γραφείο Νεότητας διοργανώνει εκδηλώσεις για τα παιδιά των Ιερέων. Στο πλαίσιο αυτό η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε μαθητές λυκείου και φοιτητές και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 80. Να σημειωθεί ότι το Γραφείο Νεότητας πραγματοποιεί κάθε χρόνο μία επιπλέον εκδήλωση για τα παιδιά των Ιερέων μικρότερης ηλικίας.

Μετά την παράσταση οι ηθοποιοί του έργου ευχαρίστησαν τον Μακαρ. Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, ο οποίος τους συνεχάρη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

«Το μυαλό μου και η σκέψη μου πήγε στο αρχαίο θέατρο. Τότε που οι άνθρωποι δεν πήγαιναν στο θέατρο για ψυχαγωγία. Τα θέατρα των αρχαίων θεωρούνταν διδασκαλία», είπε ο Μακαρ. Αρχιεπίσκοπος μιλώντας σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την θεατρική παράσταση προσθέτοντας ότι «η παράσταση που είδαμε του μεγάλου Ντοστογιέφσκι ήταν μια βασική και ουσιαστική διδασκαλία σε μία εποχή που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη. Οι ηθοποιοί ήταν όλοι εξαιρετικοί. Απλά, λιτά και όμορφα μας εντυπωσίασαν πιστεύω όλους και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί που μας προσέφεραν μία ωραία βραδιά. Εύχομαι όσοι μπορούν και έχουν χρόνο να παρακολουθήσουν το έργο, διότι είναι μία ωραία πνευματική επένδυση».

Ο Μακαρ. Αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου επεσήμανε πως προβάλλεται από την παράσταση η κατάκριση, η οποία σήμερα είναι μία μεγάλη πληγή και «είδαμε στην πράξη το λόγο του Χριστού που μας είπε ότι οι τελώνες και οι πόρνες μπορεί να πηγαίνουν πιο μπροστά από όλους εμάς».

Η παράσταση – διασκευή του μυθιστορήματος του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και Τιμωρία» παρουσιάζεται στο θέατρο Άνεσις σε σκηνοθεσία Λ. Τσουλάτζε και ερμηνευτές τους: Ιερ. Μιχαηλίδης, Τ. Ιορδανίδης, Θ. Ματίκα, Θ. Κατσαφάδος.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

[fancygallery id=”20″ album=”278″]