Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο για μελλονύμφους και νεονύμφους

Tην Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο των μελλόνυμφων και νέων ζευγαριών με θέμα: «… Και θα ζήσουν αυτοί καλά…», που διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης zoom. Στο σεμινάριο συμμετείχαν τόσο νέα ζευγάρια όσο και μελλόνυμφα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως υπήρχαν συμμετοχές όχι μόνο από την Αττική αλλά και από την επαρχία και το εξωτερικό, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.
Με το πρόγραμμα αυτό θέλαμε να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια, να συζητήσουμε μαζί τους θέματα που αφορούν στο γάμο και στη συζυγία, να επικοινωνήσουμε και μέσω του γόνιμου διαλόγου να προβληματιστούμε. Μέσω των συναντήσεων αυτών δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για την έννοια του Μυστηρίου του Γάμου, για την ταυτότητα που δημιουργεί το νέο ζευγάρι αλλά και τους παράγοντες που μπαίνουν ανάμεσα του, για τα κριτήρια επιλογής συντρόφου, τις προσδοκίες, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις. Συζητήθηκαν ακόμα θέματα επικοινωνίας, τεχνικές και εμπόδια, η σημασία της αυτοεκτίμησης στη διαμόρφωση μιας υγιούς σχέσης, η έννοια της συνέξαρτησης καθώς και οι οδοδείκτες της κοινής πορείας.
Τις συναντήσεις συντόνισαν :
• ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου & Οικογένειας Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α. &
• η κα. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης Ιδρύματος Νεότητος & Οικογένειας

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους εύχεται κάθε καλό και ευλογία στο νέο τους ξεκίνημα.